Sanitat no recomana els tests ràpids d'anticossos per a l'autodiagnòstic

Experts sanitaris advertixen que estes proves fetes a partir d'una punxada en el dit poden donar falsos positius i falsos negatius.

Sanitat 11 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
anan
sanitat no contempla el registre sistemàtic dels resultats d'estes anàlisis ni els inclou en la seua estratègia de rastreig i control de casos

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública advertix que les proves ràpides de detecció d'anticossos a partir d'una mostra de sang obtinguda per mitjà d'una punxada en el dit, tenen un rendiment menor que les tècniques que es realitzen en els laboratoris a partir d'una mostra de sang extreta d'una vena.

Els tests d'autodiagnòstic es poden fer fora del laboratori però, advertixen les persones expertes, hi ha més risc que donen falsos positius i falsos negatius.

Qualsevol prova de detecció d'anticossos informa de la presència de defenses en l'organisme contra algun dels components del SARS-CoV-2, agent causal de la COVID-19, la qual cosa suggerix que el/la pacient ha tingut contacte previ amb el virus. La seua positivitat no garantix la immunitat, per la qual cosa s'han de continuar complint les mesures de protecció.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, alineada amb l'evidència científica actual, les recomanacions del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i l'Organització Mundial de la Salut, únicament recomana l'ús de test ràpids d'anticossos COVID-19 per a determinats estudis, i sempre amb fins d'investigació. Per això, la consellera de

Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, demana prudència en la utilització i interpretació de proves de detecció ràpida d'anticossos.

Declaracions de la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública Ana Barceló

Te puede interesar
Lo más visto