Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló obri la 24ª edició del curs d’iniciació a l’astronomia al Planetari

Les sessions del curs sobre iniciació a l’astronomiaes es duran a terme durant sis dissabtes durant els mesos de gener i febrer.

Educació 15 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
141220_Curs Astronomia Planetari Castelló (arxiu)
Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina del Planetari, mitjançant Facebook o per Eventbrite.

 El Planetari de Castelló ha organitzat una nova edició del curs sobre iniciació a l’astronomia. Les sessions es duran a terme durant sis dissabtes durant els mesos de gener i febrer. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina del Planetari, mitjançant Facebook o per Eventbrite a partir del huí.

 Després de l’èxit de públic de les anteriors propostes “hem apostat per oferir més cursos d’astronomia i que el públic de Castelló puga iniciar-se en una ciència que capta l’interés de les persones des de fa milers d’anys”, ha apuntat l’edil de Cultura, Verònica Ruiz. “Aquestes activitats i la gran rebuda que tenen entre el públic demostren que, a les portes de celebrar el 30 aniversari, l’objectiu divulgatiu del Planetari de Castelló està més vigent que mai”, ha destacat l’edil.

Així doncs, el Planetari de Castelló ha organitzat un nou curs d’introducció a l’astronomia, el qual es du a terme des de 1996 en la ciutat. Aquest curs va dirigit al públic en general, major de 10 anys i amb interès en el camp de l’astronomia tot i no tindre coneixements previs.

 En aquesta edició s’ha posat més èmfasi en la part pràctica, encara que en les sessions també hi ha una part teòrica. L’objectiu és que, a la finalització del curs, les persones participants puguen “planificar una observació astronòmica, orientar-se en el firmament, identificar les estreles i constel·lacions més rellevants del cel visible i utilitzar de forma autònoma prismàtics, telescopis i altres recursos per fer les observacions”. L’aforament màxim és de 30 persones, de manera que es garanteix l’acompliment de les mesures sanitàries.

Les sessions, per tant, es duen a terme els dissabtes 23 i 30 de gener I 6, 13, 20 i 27 de febrer (de 16.45 a  19.45) i s’organitzen en dues sales diferents. La part teòrica s’imparteixa a l’auditori, mentres que la part corresponent a la pràctica es du a terme a l’interior i l‘exterior del Planetari, depenent els continguts i les condicions metereològiques.

 La formació comença per una observació visual en la qual es fa una introducció al firmament i aborda el moviment dels cossos celestes, les constel·lacions o els planetes. El segon bloc tracta sobre l’observació amb prismàtics i aprofundeix en aquells objectes que no es poden veure a ull nu. Per acabar, l'alumnat treballarà l’ús del telescopi i l'objectiu és acomiadar el curs amb els coneixements bàsics per muntar i posar en l’estació un telescopi.

 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter