Finalitzen els treball d’adequació de les parcel·les on es traslladaran els CEIP Vicent Marçà i Herrero

Educació 21 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2020-12-21 at 17.54.39
El consistori facilitarà en els pròxims dies l’accés al solar del Vicent Marçà a la Conselleria per a la instal·lació de les aules provisionals.


L’Ajuntament de Castelló ha donat per finalitzades les obres d’adequació dels solars on s’instal·laran les aules provisionals dels CEIP Vicent Marçà i Herrero, així com els treballs per al condicionament de la instal·lació elèctrica en ambdós solars. Està previst que el consistori puga donar accés als solars a la Conselleria d’Educació en els pròxims dies, per a iniciar els treballs d’instal·lació de les aules i de la resta d’elements necessaris per al desenvolupament de l’activitat lectiva.

El regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, ha visitat ambos espais per coordinar l’entrada de la concessionària que ha de portar a terme la ubicació de les noves aules i ha reconegut que “aquestes últimes setmanes ens han permés deixar a punt la instal·lació elèctrica per tal que el trasllat de les prefabricades es puga iniciar immediatament”.

Mezquita ha destacat que la urgència de les actuacions per a poder iniciar les obres i que “malgrat la pandèmia i els ajustos en els protocols que hem hagut de fer, no s’han produït retards significatius en aquests projectes”. L'edil i el director d'infraestructures educatives, Victor Garcia, també es van reunir setmanes enrere amb les direccions de diversos centres i amb les AMPA per a informar-les sobre l'estat en el qual es trobaven els tràmits i els projectes Edificant.

Per part seua, el regidor d'Urbanisme, José Luis López, ha posat en valor tot el treball realitzat per a poder recepcionar aquests solars i situar en els mateixos les aules prefabricades mentre es realitzen les obres dels col·legis Vicent Marçà i Herrero. "L'adequació de les parcel·les per a la instal·lació provisional d'aules és un exemple de la implicació d'aquest Ajuntament i els seus tècnics en la millora de les condicions dels centres educatius de Castelló, a través del pla Edificant".


"Les obres que contempla el pla Edificant no sols milloraran les infraestructures educatives de Castelló, sinó que en aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica per la covid-19, suposaran una important injecció en l'economia local", ha assegurat López. "Continuar avançant en la millora de les condicions de les nostres escoles és una bona notícia i una inversió de futur", ha apuntat l'edil d'Urbanisme.


En el cas de l’espai que ocuparà l’alumnat del CEIP Herrero, el projecte ha suposat la creació d’una superfície de ciment i la renovació de la tanca del solar de titularitat municipal, al costat del carrer del Riu Ter. El cost de les adequacions en aquest cas han implicat una inversió de 105.000 euros. L’alumnat s’instal·larà en aquesta parcel·la mentres duren les obres previstes en el Pla Edificant, les quals han de rehabilitar el centre.


Així mateix, en el cas del CEIP Vicent Marçà les obres d’adequació ascendeixen a 43.000 euros. La parcel·la on se situaran les aules provisionals corresponents al CEIP Vicent Marçà està ubicada a la CV-152. Cal recordar que les obres corresponents al Pla Edificant en el cas del Vicent Marçà responen a la demolició i reconstrucció integral del centre, després de dècades de reivindicacions per part de la comunitat educativa.

Te puede interesar
Lo más visto