Derrocament de l'edifici José Ortiz d'Almassora.

L'alcaldessa d'Almassora destaca que hui és un dia històric per a població, la demolició d'este edifici posa fi a nombrosos problemes de convivència veïnal.

General 22 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
gafas
Martínez Dalmau supervisa l'inici de les obres de derrocament de l'edifici José Ortiz d'Almassora

El vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat Almassora per a assistir a l'inici de les obres de derrocament de l'edifici José Ortiz d'Almassora. "Hoy és un dia molt important perquè es posa fi a un edifici que ha generat molts conflictes i ara, gràcies a la col·laboració de la Generalitat i l'Ajuntament, es convertirà en un espai que millorarà la qualitat de vida de la gente", ha assegurat."

Per la seua banda, l'alcaldessa ha agraït al vicepresident totes les gestions que ha fet perquè este derrocament siga una realitat i ha assegurat que " hui podem dir que ens ha tocat el gros de la loteria perquè este edifici simbolitza per a nosaltres una època d'absoluta degradació i ja no tenia cap futur".

Martínez Dalmau ha declarat que " en 22 anys d'espera es posa fi a un edifici que ha comportat condicions de vulnerabilitat i precarietat a este pueblo". En la visita ha estat acompanyat per l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i el director general de l'Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha) , Alberto Aznar. La Conselleria de Vivenda invertirà en esta actuació un total de 281.000 euros. Martínez Dalmau ha assegurat que, amb esta intervenció, " es soluciona un problema que s'havia perpetuat en el temps i que, gràcies a la voluntat del Consell del Botànic I i la continuïtat del Botànic II, s'ha donat resposta a esta reivindicació històrica del municipi i de les seues veïnes i vecinos".

El vicepresident segon ha explicat que, en estos primers dies, es desenrotllaran treballs menors que deixen lliure la carcassa de l'edifici i així també evitar possibles molèsties en estos dies de festes que generarien els treballs més pesats als residents del bloc contigu.

Concretament, els treballs inicials comprenen el tanca perimetral, senyalització de l'obra, instal·lació de mitjans auxiliars fixos i revisió d'instal·lacions, per a continuar amb la retirada de fems, mobiliari i efectes acumulats en l'interior de l'edifici, continuant amb la retirada d'elements de banys i cuines.

Tots estos treballs es realitzen manualment, minimitzant les molèsties als veïns i veïnes.Además, la Conselleria y la empresa encargada de los trabajos han editado unos folletos informativos sobre el plan de obra y se han comprometido a tener reuniones con los vecinos para detallarles las tareas a ejecutar.

Les obres de demolició tenen un termini total previst de tres mesos. A mitjan mes de gener és quan es preveu iniciar els treballs de demolició de l'estructura amb maquinària de demolició. En l'actualitat, el grup està format per 38 vivendes i es troba buit, tapiat i en estat de ruïna econòmica.

Inicialment constava de 94 vivendes, de les que 56 van ser demolides en 1998. Durant anys s'han produït nombrosos conflictes en este edifici fins que finalment, la Generalitat i l'Ajuntament d'Almassora van aconseguir una solució consensuada que ha donat resposta a les demandes dels veïns. Eixa solució passa pel derrocament de l'edificació ja que es troba fora d'ordenació urbanística i els estudis realitzats van mostrar que el cost de rehabilitació integral de l'immoble superava el 50% del valor d'una edificació semblant de nova planta.

Te puede interesar
Lo más visto