Actuació pionera de regeneració de vivendes del grup Tomás i Valiente

El vicepresident s’ha reunit amb l´alcaldessa de Borriana amb la que ha visitat les obres que s’estan portant a terme per part de la Generalitat a la població.

General 22 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
burriana
Visita a les actuacions de regeneració d’elements comuns i de transformació de quatre habitatges que la Generalitat està desenvolupant en el grup de 136 habitatges públics Tomás i Valiente, al barri de la bosca de Borriana.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau  ha declarat «És una de les intervencions més grans sobre un grup d’habitatge públic que es realitzarà en aquests anys». En la seua visita a les actuacions pionera de regeneració d’elements comuns i de transformació de quatre habitatges que la Generalitat està desenvolupant en el grup de 136 habitatges públics Tomás i Valiente, al barri de la bosca de Borriana.

Així ho ha ressaltat durant la reunió que ha mantingut amb l’alcaldessa de Borriana, María José Safont, i en la qual ha estat acompanyat pel director general de la Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar.

Un dels principals temes tractats ha estat el pla de millora del grup Tomás i Valent. A més de la intervenció dels elements comuns i espais lliures, la novetat de l’actuació radica en la transformació dels baixos del grup en quatre nous habitatges adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. «Amb això aconseguim que persones amb diversitat funcional puguin viure en cases adaptades a les seves necessitats, millorant així la seva qualitat de vida», ha assenyalat Dalmau.

Aquesta actuació, amb una inversió total de 580.000 euros, s’emmarca en els Plans d’Intervenció Integral Sostenible (PIINS) que la Generalitat està posant en marxa per a dignificar les condicions dels grups d’habitatge públic i que es desenvolupen conjuntament amb els serveis socials.

Borriana està entre els cinc municipis de la Comunitat on més s’ha invertit en polítiques d’habitatge des de 2015, amb una xifra que supera els 1,6 milions d’euros. En aquests últims anys s’han reparat 42 habitatges, en l’actualitat hi ha cinc en execució i una més en valoració per a la seva pròxima reparació.

Després de la reunió, s’han traslladat al grup Tomás i Valiente per a comprovar l’estat de les obres, que se centren principalment en l’adequació d’instal·lacions, vestíbuls i elements comuns; reparació de façanes i cobertes; millora de l’accessibilitat i enllumenat; i reestructuració i adequació d’espais públics. Davant la necessitat d’habitatge públic a Borriana, es va decidir convertir un local sense ús de 186 metres quadrats en quatre habitatges d’un dormitori, cuina oberta al saló i bany.

Amb aquesta actuació s’aconsegueix augmentar i millorar el parc públic d’habitatge de la Generalitat, permetent garantir una oferta mínima d’habitatges assequibles, dignes i adequades per a satisfer les necessitats bàsiques de les persones en situació de vulnerabilitat.

Per part seva, l’alcaldessa de Borriana ha agraït la visita del vicepresident i ha assegurat que «totes les aportacions que es puguin fer la Generalitat en col·laboració amb l’Ajuntament per a millorar la situació del parc d’habitatge social seran molt importants per a Borriana». «La demanda sempre ha sigut abundandant i la Generalitat ha demostrat estar intentant arribar al màxim», ha destacat l’alcaldessa.

Te puede interesar
Lo más visto