Diputació millorar les instal·lacions del ‘Maset’ de Frater

S’ha renovat la planta de les habitacions i adquirit un nou dipòsit d’aigües potables, amb una aportació de 45.000 euros

General 28 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
Frater 1
S’han modernitzar part de les instal·lacions que l’entitat social disposa a la capital com a centre de dia i residència per a persones amb diversitat funcional.

La Diputació de Castelló ha contribuït aquest 2020 a fer realitat una de les fases més importants l’esperada reforma del ‘Maset’ de Frater. Amb una aportació provincial de 45.000 euros s’han pogut modernitzar part de les instal·lacions que l’entitat social disposa a la capital com a centre de dia i residència per a persones amb diversitat funcional. Aquesta col·laboració s’ha formalitzat en un conveni que, recentment, ha signat José Martí, com a president de la institució, i Miguel Ángel Sánchez, en representació de l’associació.

La intervenció en el complex, ubicat a l’avinguda dels Pins del Grau de Castelló, ha permés reestructurar i reformar el primer pis de l’edifici, destinada a l’allotjament de les persones internes. A banda de millorar les pròpies dependències, el canvi més substancial ha estat la completa redistribució de la planta per a eliminar “l’anomalia” que suposava que la principal via d’evacuació en cas d’incendi fora una habitació ocupada. Paral·lelament s’ha construït una nova àrea d’higienització per a la neteja del material de transport.

 Les obres, que s’han dut a terme en els últims mesos, han fet possible també substituir el vell dipòsit d’aigua potable per un de nou. Al contrari del que passava amb l’anterior tanc, aquest s’ha disposat en un lloc accessible per a poder dur a terme tasques de manteniment, cosa que fins ara era impossible a l’estar aquest enterrat.

 El cost global de la intervenció ha ascendit a 56.000 euros, dels quals bona part han estat aportats per la Diputació de Castelló. Des del departament de Benestar Social, la vicepresidenta Patricia Puerta ha destacat “la sensibilitat” de l'equip de govern cap al tercer sector i més especialment cap a les persones en situació de vulnerabilitat. Puerta ha incidit que, gràcies a la intervenció provincial, es beneficiaran 70 usuàries i usuaris del complex “que des de ja mateix compten amb unes instal·lacions de primera i adaptades a la normativa”. Per a la vicepresidenta “són necessàries aquestes accions perquè per a una institució com la nostra pot suposar poc però per a les persones que es beneficien suposa una millora increïble en el servei, en l'atenció que reben i en la seua qualitat de vida”.

 La renovació del conegut com a ‘Maset’ de Frater era un anhel de la comunitat usuària i s’ha fet quasi del tot possible en els últims dos anys gràcies a la col·laboració a tres bandes de la Conselleria de Polítiques Inclusives, l’Ajuntament de Castelló i la Diputació Provincial, que han aportat una quantitat similar per a avançar en la reforma del complex.

Te puede interesar
Lo más visto