Blocaus del Camí del Castell

Almenara.80 persones han participat en les jornades de portes obertes que s'han realitzat durant els dos últims caps de setmana.

Cultura 28 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
jornades8
Les rutes del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ es reprendran a la fi del mes de gener.

Al voltant de 80 persones han participat en les jornades de portes obertes que s'han realitzat durant els dos últims caps de setmana al blocaus del Camí del Castell de la localitat, recentment restaurat.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha valorat molt positivament l'interés suscitat per la recuperació del patrimoni de la línia XYZ en la localitat, ja que les condicions per a les visites eren amb reserva prèvia i grups reduïts de 5 persones màxim.

L'alcaldessa a més ha recordat el “esforç que s'està realitzant per recuperar el nostre patrimoni, que continuarem fent l'any vinent amb la partida destinada a la Memòria Històrica en els recentment aprovats pressupostos municipals amb la qual començarà la recuperació de les trinxeres i també es continuarà potenciant el Centre d’Interpretació de la Línia XYZ, que s'ha convertit en tot un referent”.

CUIDAR I RESPECTAR EL PATRIMONI

L'alcaldessa ha volgut també destacar que “el patrimoni és cosa de tots, és la nostra història, i a més de reconstruir-lo o restaurar-lo, hem de cuidar-lo i conservar-lo”. Estíbaliz Pérez ha fet una crida a “cuidar el nostre patrimoni i respectar les actuacions realitzades, perquè qualsevol alteració d'aquestes, pot suposar una pèrdua irreparable del nostre patrimoni, que és de tots”. Al mateix temps també ha assenyalat que “trencar el nostre patrimoni, mobiliari urbà o qualsevol altre bé públic suposa que s'haja d'invertir diners en la seua reparació, diners que no es pot destinar, per tant, a altres necessitats de la localitat”.

Amb aquestes jornades de portes obertes al recentment restaurat blocaus del Camí del Castell han finalitzat les activitats del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ durant aquest any 2020. Les habituals rutes guiades es reprendran a la fi del pròxim mes de gener.

 

 

 

 

Te puede interesar
Lo más visto