Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Diputació s'unix al Fons de Cooperació COVID-19

Els sectors més afectats per la pandèmia i que seran els beneficiats del fons, hostaleria, oci, activitats recreatives, activitats culturals i agències de viatge.

Economía 13 de enero de 2021 Redacció Redacció
4A8A1556 D
José Martí destaca la importància d'impulsar les ajudes “per la via més àgil perquè els més perjudicats per la crisi econòmica reben els diners de manera ràpida”.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha confirmat aquest matí la participació de la institució provincial en el Fons de Cooperació Covid-19 que, dissenyat per la Generalitat Valenciana, reservarà 120 milions d'euros per a ajudar a les petites empreses i autònoms més afectats per la crisi econòmica causada per la pandèmia.

Martí, després de la reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat amb el president, Ximo Puig, ha destacat que “la via d'emergència que es proposa per a aquest fons és sens dubte la via més efectiva per a agilitar les ajudes a les empreses més perjudicades per la Covid-19”. El pla de treball anunciat per Puig contempla que, dels 120 milions d'euros, la Generalitat Valenciana assumisca el 50 per cent (60 milions d'euros), deixant un 30 per cent (36 milions) per a les tres diputacions i un 20 per cent (24 milions) per als ajuntaments.

Declaracions de José Martí , President de la Diputació de Castelló.

 Els sectors més afectats per la pandèmia i que seran els beneficiats del fons, tal com recull un informe de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), són els que estan vinculats a hostaleria, oci, activitats recreatives, activitats culturals i agències de viatges, estimant en aquest sentit la Generalitat que l'ajuda pot arribar a nivell autonòmic a unes 33.000 petites empreses i autònoms.

 Com ha destacat José Martí, “seran els ajuntaments els que s'encarregaran de distribuir els fons entre els beneficiaris”, empreses i autònoms que fins i tot cal definir en cada província segons els epígrafs recollits per l'IVIE. Així mateix, ha de definir-se encara la quantitat que correspondrà aportar, del total de 36 milions que implica les diputacions, a cadascuna de les tres administracions provincials.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter