AEMET activat l'avís groc per vent

Divendres i dissabte s'esperen ratxes 90 k/h en els Ports, l'Alt Maestrat i la Tinença de Benifassà.

General 14 de enero de 2021 Redacció Redacció
9
El vent hi ha generant geleres per l'interior, especialment en el nord. La neu acumulada es veu tornada a les carreteres, obligant a netejar-les novament.

L'agència estatal de meteorologia manté l'avís groc des de hui, i fins a dissabte  en les comarques dels Ports i l´Alt Maestrat per risc de temperatures mínimes de -7 graus centígrads.

També per a la jornada del divendres i el dissabte AEMET activat l'avís groc per vent amb ratxes màximes que podrien aconseguir els 90 quilòmetres per hora amb un vent que bufarà de component nord-oest

Les previsions de l'AEMET indiquen un avís groc per ratxes de vent de fins a 80 km/ h per a la jornada del hui, la qual cosa apunta que els problemes podrien continuar durant les pròximes hores. 

El vent està generant geleres per l'interior el que provoca que la neu acumulada, es veja de volta a les carreteres obligant a netejar les de nou i alçant al seu voltant notables grossàries de neu. Per això el consorci provincial de bombers contínua el treball de la unitat de maquinària logística i estan realitzant treballs per a la neteja d'accessos a masies i explotacions ramaderes que es trobaven aillades .Els efectius s'han trobat acumulacions de neu de més de 2 metres degut a l'acció del vent.

La major part de les intervencions estan efectuant en la zona nord, la més afectada per les precipitacions en forma de neu al llarg del cap de setmana. El fort vent que bufarà durant els pròxims dies en els Ports, l'Alt Maestrat i la Tinença de Benifassà, cobrirà novament les carreteres de neu i gel, la qual cosa està obligant a repassar una vegada més quilòmetres i quilòmetres de vials.

En este sentit la diputació adquirit 189 tones més de sal que estan sent utilitzades pel consorci provincial de bombers i també posades a disposició dels ajuntaments.

Te puede interesar
Lo más visto