En la memòria, professor Manuel Broseta

Ximo Puig ha participat en el XXIX acte en memòria del professor

General 14 de enero de 2021 Redacció Redacció
210114_PRE_Foto_1_Acte_Broseta
El president s'ha referit a més a la necessitat de mirar cap avant amb memòria i sense rancor.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat este dijous que la "única vía per a lluitar contra la intolerància i el fanatismo fent-ho junts" i ha afegit que és també el que es necessita per a combatre la pandèmia de COVID-19. El president s'ha expressat en estos termes durant la seua participació en el XXIX acte en memòria del professor Manuel Broseta, organitzat per l'Associació d'Amics de la Fundació Manuel Broseta.

Ximo Puig ha subratllat precisament el "llegat de convivencia basat en la defensa del pluralisme, la diferència, la diversitat i, al mateix temps, la cohesió, del professor Broseta, assassinat per ETA en 1992, i ha lloat el treball que realitza la fundació que porta el seu nom per a recordar eixa importància. No es pot oblidar, perquè la societat que oblida torna a cometre els mateixos errors més prompte que tard, ha argumentat el president, que ha destacat la importància de traslladar a les jóvens generacions esta trista etapa del passat més recent, en la que el recorregut de les idees de Broseta es va vore cruelmente frustrat per la intolerància, el fanatisme, i per com sorgix de pitjor del ser humà, que és la destrucció de la vida de l'altre.

Cal donar el reconeixement real que es mereixen eixes persones que nos van ser arrabassades pels assassins ha manifestat també Ximo Puig, que ha recordat les recents distincions per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals atorgades per la Generalitat a Manuel Broseta i a Ernest Lluch, també assassinat per ETA.

El president s'ha referit a més a la necessitat de mirar cap avant amb memòria i sense rancor i de saber veure que qui està al costat no es convertix en enemic per pensar diferent, quelcom que, com hi ha assenyalat, també constituïx una aportació de Manuel Broseta.  

Te puede interesar
Lo más visto