Nou servici pilot d'atenció al pacient hospitalari

Les farmàcies de Castelló facilitaran als pacients hospitalaris la seua medicació per a garantir la seua seguretat

Sanitat 02 de febrero de 2021 Redacció Redacció
cole farma
De moment només participa l'Hospital General Universitari de Castelló, però s'espera que en les pròximes setmanes s'integre la resta dels hospitals castellonenses.

Amb la finalitat de garantir la seguretat i la salut dels pacients amb medicació hospitalària de dispensació ambulatòria, la Conselleria de Sanitat i Salut Universal acorda la col·laboració entre el Servici de Farmàcia Hospitalària (SFH) , les empreses de distribució farmacèutica i els Col·legis Oficials de Farmacèutics de la Comunitat Valenciana. Este circuit extraordinari està destinat a pacients amb tractaments crònics estables, així com a aquells el domicili dels quals estiga a una distància del centre hospitalari que així el justifique.

El servici que ha començat esta setmana és un procediment "pilot" i compta amb un protocol d'actuació.  En este sentit, és el Servici de Farmàcia Hospitalària qui selecciona els pacients més susceptibles de rebre el servici, i el pacient selecciona l'oficina de farmàcia on arreplegaran la medicació o des d'on se li portarà al domicili, en casos especials per falta de mobilitat del pacient.  El Centre d'Informació del Medicament (CIM) de l'Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de Castelló arreplega la informació del Servici de Farmàcia Hospitalària i es posa en contacte amb l'Oficina de Farmàcia seleccionada pel pacient. Una vegada traslladada esta comunicació, la farmàcia es posa en contacte amb el pacient, qui firma un consentiment informat i així poder avisar-li de quan pot arreplegar la medicación.

Amb este servici pioner la medicació està custodiada en tot moment i es controla la correcta conservació de la mateixa, tant per l'empresa de distribució farmacèutica com per part de l'Oficina de Farmàcia. Fins al moment, en este servici està participant l'Hospital General Universitari de Castelló i es té previst, que, per a les pròximes setmanes, s'integren la resta dels hospitals.

Te puede interesar
Lo más visto