Barceló: "carregaran amb la crítica social"

La desaparició del vial de la vacuna que es va aplicar al fiscal de Castelló pot generar accions penals.  

Sanitat 03 de febrero de 2021 Redacció Redacció
ana barceló
Barceló ha incidit en que estes persones carregaran amb la crítica social i rebran la segona dosi de la vacuna però en la data límit.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, compareixia en roda de premsa per a parlar de les vacunacions i donar les noves dades produïts per la pandèmia en la Comunitat Valenciana.

Però en la seua intervenció la consellera també informava de les 62 persones que es van vacunar de manera irregular, incloent-se en el llistat de salut pública. Barceló ha incidit en que estes persones carregaran amb la crítica social i rebran la segona dosi de la vacuna però en la data límit.

Pel que fa al vial desaparegut a Castelló, amb el que presumptament es va vacunar el fiscal en cap de Castelló, este fet  podria derivar en accions penals, i per això este succés contínua baix investigació.

Pel que fa a les altres vacunacions irregulars, la consellera ha indicat que Salut Pública ha iniciat una investigació sobre les persones que van rebre la primera dosi i que no pertanyien als grups de risc estipulats en els protocols. dels 233 expedients oberts, només s'han detectat irregularitats en 62 d'ells, entre els que es troben 10 càrrecs públics.

Respecte a estes irregularitats, la consellera reconeix que els llistats van ser elaborats per Salut Pública basant-se en les peticions realitzats per Residències i centres Sanitaris. És cert que eixes persones estaven en els llistats de Salut Pública, ha indicat Barceló, però ho estaven perquè estes persones es van auto-incloure en ells. El tipus de responsabilitats que poden depurar-se en estos casos, ha reconegut Barceló,  seguramente no passarà de del reprotxe social i no podran ser denunciats en els jutjats, ja que correcta, o incorrectament els seus noms estaven en els llistats de Salut Pública.

 Per consell del Comité de bioètica, tots ells rebran la segona dosi, encara que s'esgotarà fins al temps límit de 6 setmanes, una vegada que s'hagen vacunat la resta de les persones que si van complir el protocol

Càrrecs públics investigats en la província de Castelló

Pel que fa al vial desaparegut en el Centre de Salut 9 d'octubre, amb el que presumptament es va vacunar el fiscal en cap de Castelló, este fet  podria derivar en accions penals, i per això este succés contínua baix investigació.

Jose Luis Cuesta Merin, Fiscal En Cap de Castelló, va ser vacunat , el 29 de gener i s'inicien diligències prèvies per part de Recursos Humans. Els responsables de la vacunació són la coordinadora d'infermeria d'Atenció Primària i un infermer, cap a ells es troba obert expedient de diligències Prèvies .

L´alcalde de Villahermosa  Luis Rubio, i que com a alcalde, és administrador de la residència municipal, es vacuna en la residència municipal. Es troba obert un expedient informatiu en el Departament de Salut de Castelló. Com al·lega Rubio,  estava en el llistat de treballadors i residents facilitat per la residència i autoritzat per Salut Pública. 

L'últim cas investigat en la provincia  és el de l'alcalde de Benlloch, Àngel Ribés Bellés. En referència a esta vacunació, estan investigant les circumstàncies en què s'ha produït, ja que a l'aparéixer apareix en el llistat facilitat per Salut pública.

Te puede interesar
Lo más visto