Castelló distribuirà 5,5 milions en ajudes a autònoms i pimes

L'Ajuntament reforça així el suport als sectors econòmics més afectats pels efectes de la pandèmia de la covid-19, amb les ajudes Parèntesis.

Economía 03 de febrero de 2021 Redacció Redacció
ayuntamiento-castellon-01
La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat  adherir-se al pla autonòmic Resistir.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat  adherir-se al pla autonòmic Resistir, per mitjà del qual l'Ajuntament podrà distribuir prop de 5,5 milions d'euros (5.496.131 euros) en les ajudes Parèntesis, de suport als sectors econòmics que estan resultant més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia, com són els autònoms i les petites i mitjanes empreses. 5,5 milions dels quals l'Ajuntament aportarà el 15%, uns 825.000 euros; la Diputació, el 22,5%; i la Generalitat, el 62,5% restant.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat  adherir-se al pla autonòmic Resistir l'alcaldessa, Amparo Marco. “Aquesta nova línia de suport se suma a altres iniciatives municipals impulsades en 2020 com les ajudes directes al comerç, l'hostaleria i l'oci nocturn, el pla d'impuls a la contractació o les mesures fiscals adoptades per a alleujar al teixit empresarial local integrat en la seua major part per petites empreses i persones autònomes”, ha detallat Marco, qui ha format part de les reunions de la taula institucional prèvia per a impulsar aquest fons de cooperació, juntament amb la Generalitat, les diputacions i altres municipis de la Comunitat Valenciana.

El segon tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, ha reconegut que “la millor manera per a donar solucions a la ciutadania és la col·laboració entre administracions”. Garcia ha recordat que la pandèmia ha generat una crisi econòmica i “aquestes ajudes de quasi 5,5 milions d'euros són fonamentals per a molts sectors”. Així i tot, el regidor ha incidit en la necessitat de “mirar cap al futur, ser conscients que la destrucció de la biodiversitat ens portarà més pandèmies, i hem de començar a plantejar una transició cap a nou models productius i cap a una economia circular”. Garcia ha destacat que “alguns sectors s'hauran de reconvertir i hem de ser honestos i parlar clar amb aquells negocis que han de canviar les dinàmiques de funcionament”.

Per part seua, el tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro, ha subratllat que des de “totes les institucions tenim la prioritat d'ampliar la cobertura social per a no deixar a ningú arrere en la greu crisi per la pitjor pandèmia que patim en 100 anys. El Pla Resistir servirà per a esmorteir el colp en els sectors més afectats mentre arriba l'empenyiment d'inversió pública i agregació de demanda que permeta recuperar el ritme econòmic”. A més, ha destacat la col·laboració de les administracions i ha ressaltat que els 5,5 milions que gestionarà Castelló a través d'aquest pla serviran per a mitigar els efectes econòmics en els sectors econòmics més afectats per l'emergència sanitària. “D'aquesta crisi hem d'eixir tots. Ningú es pot quedar arrere”, ha dit Navarro.

Aquestes ajudes permetran assumir una ajuda directa per cada autònom o microempresa dels sectors més afectats pels efectes de la covid-19, que podrà ser de 2.000 euros per autònom o microempresa (menys de 10 empleats) i que s'incrementarà en altres 200 euros addicionals per empleat al seu càrrec.

El nou fons suposarà així una injecció que se suma a les ajudes i plans de resposta social i econòmica impulsades des de l'any passat per l'Ajuntament de Castelló per a pal·liar els efectes de la crisi. Entre ells, els 1,4 milions d'euros en ajudes al comerç, l'hostaleria i l'oci nocturn, el pla d'impuls a la contractació o les mesures fiscals adoptades per a alleujar al teixit empresarial local integrat en la seua major part per petites empreses i persones autònomes i que suposen un estalvi de 1,8 milions d'euros, així com la reorientació dels pressupostos municipals. i persones autònomes i que suposen un estalvi de 1,8 milions d'euros, així com la reorientació dels pressupostos municipals.

Te puede interesar
Lo más visto