Reforç sanitari

Ximo Puig anuncia un conjunt d'actuacions d'emergència per a la millora de les infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana en les pròximes setmanes.

Sanitat 08 de febrero de 2021 Redacció Redacció
4A8A4254_OK
Es plantejarà un paquet d'actuacions per a preparar les infraestructures a la situació pos-COVID-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un conjunt d'actuacions d'emergència en les infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana per a adequar-les a les necessitats tant de la pandèmia com de la fase pos-COVID-19.

Així ho ha assenyalat després de mantindre una reunió de treball amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a abordar la situació de les infraestructures sanitàries. A la reunió també han assistit el secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer; la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, i Comissionada per a la coordinació dels subministraments enfront de la COVID-19, María José Mira; i la secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés.

El president ha destacat que este pla de xoc permetrà, a través de mesures com la declaració d'emergència de les obres, agilitzar els procediments i accelerar els terminis de les actuacions que es consideren estratègiques, tal com s'ha fet ja amb l'hospital Clínic de València. En este sentit, ha assegurat que és necessari "agilizar" les actuacions de millora que ja estaven previstes en el Pla d'infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana, perquè segons ha manifestat "la pandèmia ha constatat la necessitat de reforçar tot el sistema públic de salut, que està resistint gràcies al treball dels profesionales".

En concret, el cap del Consell s'ha referit a les actuacions de millora que han donat començament en l'Hospital Clínic de València, assegurant que "avançaran de manera substancial enguany" i que permetran posar en funcionament la nova fase en el centre hospitalari a principis de 2021. Finalment, el president ha anunciat que en les pròximes setmanes es plantejarà un paquet d'actuacions per a preparar les infraestructures a la situació pos-COVID-19 a fi d'atindre de manera adequada totes aquelles patologies que " malauradament  no han pogut ser ateses amb total suficiència durant la pandemia".

Te puede interesar
Lo más visto