Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Cecopal ajorna les proves selectives de la borsa de treball temporal de músics de la banda municipal.

Castelló reforçarà la vigilància per a evitar aglomeracions i estudia habilitar més espais per als vianants.

Coronavirus 09 de febrero de 2021 Redacció Redacció
09-02-2021 Cecopal
L'alcaldessa reitera l'oferiment a les autoritats sanitàries per a destinar instal·lacions municipals a vacunacions de covid-19.

L'Ajuntament de Castelló reforçarà la vigilància durant el pròxim cap de setmana de tancament perimetral en aquelles zones en les quals s'ha detectat aglomeració de persones en hores puntuals. Així mateix, s'ha acordat sol·licitar un informe a l'àrea de Mobilitat Sostenible i a la Policia Local per a estudiar la possibilitat d'habilitar el tancament d'algunes vies urbanes al trànsit durant el cap de setmana per a ampliar l'espai disponible per a la pràctica de l'esport i l'esplai, en línia amb les actuacions realitzades l'any passat durant la desescalada. Es tracta de dues mesures aprovades aquest dimarts en la reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) que van dirigides a reduir les concentracions de persones durant els caps de setmana.

L'alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha explicat que amb aquestes mesures es pretén evitar aglomeracions de persones en moments puntuals i ampliar aquells espais per a permetre a la ciutadania el passeig i la pràctica de l'esport mantenint les distàncies de seguretat. “Per a això, s'ha acordat sol·licitar un estudi a l'àrea de Mobilitat Sostenible i a la Policia Local per a veure quines zones es poden ampliar per a major ús del vianant en els caps de setmana”, ha apuntat.

En la reunió d'aquest dimarts també s'ha acordat ajornar les proves selectives previstes els dies del 16 al 19 de febrer per a la constitució d'una borsa de treball temporal de músics de la banda municipal.

D'altra banda, Marco ha reiterat l'oferiment que ja va realitzar el mes de gener passat per a facilitar espais municipals per a la realització de vacunacions de covid-19. “Les autoritats sanitàries saben que compten amb la nostra total col·laboració per a fer ús d'instal·lacions municipals que puguen reunir les condicions i requisits per a aquestes vacunacions”, ha indicat. En aquest sentit, s'ha recordat que l'Ajuntament ve col·laborant amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en campanyes de vacunació com la de la grip cedint espais als centres de salut que el necesiten i ha col·laborat en la instal·lació de l'hospital de campanya al costat de l'Hospital General.

En la reunió del Cecopal s'ha donat compte a més de les actuacions policials i les propostes de sanció realitzades durant el segon tancament perimetral de la ciutat. Així, la Policia Local de Castelló va realitzar 48 propostes de sanció des del divendres fins dilluns passat. En total, s'han realitzat 90 denúncies per vulnerar el tancament perimetral en els dos caps de setmana.

Quant a l'evolució epidemiològica a la ciutat, les últimes dades fetes públics per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública situen la incidència acumulada en 782,63 positius per cada 100.000 habitants, una xifra per davall dels 915,98 de la setmana anterior. “És una bona dada que reflecteix que les mesures estan tenint efecte, però encara no hem de baixar la guàrdia i tenim continuar actuant amb responsabilitat per a aconseguir doblegar la corba”, ha manifestat.  

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter