Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'hospital de campanya de Castelló ha ingressat 31 pacients.

Els centres han acollit ingressos hospitalaris i s'han dut a terme proves PCR o vacunacions enfront de la grip i la COVID-19.

Coronavirus 16 de febrero de 2021 Redacció Redacció
fea95baf-33fb-42a9-b4a4-27b093edcdd2
 La seua activitat ha permés alleujar la pressió assistencial hospitalària i donar suport a la labor que es du a terme en Atenció Primària.

Els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana, construïts junt amb els hospitals de referència de cada província, han atés fins al moment a més de 200.000 persones. Estos centres van entrar en funcionament a l'abril de l'any passat i s'ubiquen junt amb l'Hospital la Fe de València, Hospital General d'Alacant i Hospital General de Castelló.

Des de la seua posada en marxa han anat desenrotllant diverses actuacions assistencials a fi d'alleujar la pressió assistencial hospitalària, sobretot en els moments més crítics de la pandèmia. D'esta manera, els hospitals de campanya s'han anat emmotlant a les necessitats assistencials de cada moment durant la pandèmia, acollint pacients lleus en cas de requerir ingrés hospitalari, o habilitant espais específics per a la realització de proves PCR o per a donar suport al personal d'Atenció Primària en les vacunacions tant de grip com de la COVID-19.

Així, fins a la data, prop de 300 persones de la Comunitat Valenciana ha ingressat en un hospital de campanya. Es tracta de pacients majors de 18 anys, no dependents, amb PCR positiva en COVID-19, que han estat prèviament en un hospital d'aguts i que es troben en fase de resolució de la malaltia.

En concret, en l'hospital de campanya de València han ingressat 93 persones fins ara, 168 en l'hospital de campanya d'Alacant i 31 pacients en el de Castelló.

Per a això, els hospitals estan dotats de controls d'infermeria i consultes mèdiques, a més del mobiliari necessari per a l'atenció del pacient i tot l'equipament per a l'assistència clínica (preses d'oxigen, punts de radiodiagnòstic, respiratoris, etc) .

Cal destacar que quan disminuïx la pressió hospitalària durant la pandèmia, els tres hospitals compten amb una superfície àmplia per a poder dur a terme diferents actuacions assistencials, de manera que es puga donar suport als centres sanitaris i a professionals d'Atenció Primària. De fet, l'hospital de campanya de la Fe compta amb una superfície de més de 2.500 metres quadrats, l'hospital de campanya del General d'Alacant compta amb 4.600 metres quadrats de superfície i el de campanya del General de Castelló disposa d'una superfície de 3.550 metres quadrats.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter