Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Vacunes per a la segona línia

Sanitat vacunarà esta setmana a més de 25.000 majors de 90 anys i grans persones dependents no institucionalitzades.

Coronavirus 16 de febrero de 2021 Redacció Redacció
65c5bc1c-3f22-4bec-b813-9854cc4f5d69
Professionals de l'Odontologia i mútues també rebran esta setmana 7.500 dosi de la vacuna

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst vacunar esta setmana a un total de 25.000 persones grans dependents no institucionalitzades i a persones majors de 90 anys.

Es complix així amb l'estratègia de vacunació enfront de la COVID- 19 a Espanya definida en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en el que estan representades la Comunitat Valenciana i la resta d'autonomies.

Tant les persones que necessiten intenses mesures de suport i no estan institucionalitzades com aquelles majors de 90 anys s'incardinen, per la seua vulnerabilitat, en els grups prioritaris de vacunació definits en l'estratègia coordinada entre el Ministeri i les comunitats. Junt amb elles estan els i les professionals de l'odontologia, higiene dental i un altre personal sanitari que atén pacients sense màscara i durant un temps superior a 15 minuts. Per a estos últims professionals i per a les mútues, es van a subministrar un  total de 7.500 dosi esta setmana.

A més d'iniciar la vacunació en grans dependents no institucionalitzats, majors de 90 anys i odontòlegs i odontòlogues, esta setmana està previst que continue la vacunació de les persones incloses en altres grups prioritaris que van començar abans el procés. És el cas de residents i personal de centres de persones majors i d'atenció a grans dependents institucionalitzats que ja han rebut una primera dosi de la vacuna o que tenen pendents les dos perquè estan contagiades, hospitalitzades, han estat en quarantena, aïllament o són noves incorporacions laborals o residencials. En les residències es van a administrar aproximadament 3.000 dosi esta setmana i en els centres de dia altres 14.500.

També hi ha reservades 15.000 dosi més de la vacuna contra la COVID-19 per a professionals de la sanitat pública i privada pendent d'immunitzar totalment o parcialment (a falta d'una dosi per a completar la pauta d'immunització plena) .

Les tres vacunes autoritzades a Espanya fins al moment per a lluitar contra la COVID- 19 són les de Pfizer/BioNTech, Moderna i AstraZeneca.

Totes tenen nivells adequats d'eficàcia i seguretat, si bé presenten diferents característiques quant a logística i perfils de població en què han sigut assajades. En la Comunitat Valenciana, Pfizer es destina majoritàriament als col·lectius de persones de major edat mentres que Moderna i AstraZeneca són principalment per a personal sanitari.

Te puede interesar

ple 1

Minut de silenci

Redacció
Coronavirus 22 de diciembre de 2020

El ple de la Diputació guarda un minut de silenci en senyal de respecte i record a les 367 persones mortes per la Covid a la província de Castelló.

4A8A4254_OK

Reforç sanitari

Redacció
Coronavirus 08 de febrero de 2021

Ximo Puig anuncia un conjunt d'actuacions d'emergència per a la millora de les infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana en les pròximes setmanes.

210215__FOTO_Agentes_Covid_TRAM_Castello

Auxiliars Covid en el Tram

Redacció
Coronavirus 15 de febrero de 2021

Arcadi Espanya ha presentat el nou servici d'informació i col·laboració en el control d'aforaments - Un total de 14 auxiliars COVID-19.

Lo más visto

Suera 1

Dia de l’Arbre

Redacció
Cultura 02 de febrero de 2021

La Diputació celebra el Dia de l’Arbre a Suera amb la posada en valor de ‘l’olivera de la Campana’

Newsletter