Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Els nous casos de coronavirus en les residències de majors disminuïxen un 64% en un mes

La vacunació enfront de la covid-19 ha permés reduir el nombre dels contagis entre residents i personal d'estos centres .

Coronavirus 18 de febrero de 2021 Redacció Redacció
vacunas
Sanidad ha administrat 44.945 dosi de vacunes a residents i 39.515 dosi als treballadors de les residències de majors .

Des de l'inici de la vacunació enfront de la covid-19 en les residències de majors de la Comunitat Valenciana ha anat disminuint el nombre de contagis entre els residents i el personal que treballa en estos centros.  

De fet, des de fa un mes, el nombre de casos registrats en les residències de majors ha abaixat un 64%, passant de registrar durant la tercera setmana del mes de gener fins a 1.299 nous casos, als 472 notificats durant tota la setmana passada. 

Els contagis també disminuïxen de forma progressiva entre el personal que exercix la seua labor en estos centres de majors. Els nous casos de coronavirus registrats entre els professionals de les residències han abaixat un 67,36% en el període d'un mes, passant de registrar 380 en la tercera setmana de gener a 124 nous casos durant tota la setmana pasada.  

Cal destacar que el personal, residents i treballadors d'estos centres, han sigut els primers a rebre les dosis de vacunació, una campanya que va iniciar la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a finals de desembre i que ha permés administrar 44.945 dosi de vacunes a persones majors de les residències i 39.515 dosi de vacunes als treballadors d'estos centres.

Així mateix, les últimes dades del servici d'Epidemiologia reflectixen també un descens dels brots per coronavirus en els centres de majors. En este sentit, en el període d'un mes ha abaixat un 78,04% el nombre de brots nous que es notifiquen en les residències, i al mateix temps, disminuïx en un 23,04% la xifra de brots actius.  

Finalment, des del mes de gener ha abaixat un 4,76% el nombre de residències de majors de tota la Comunitat Valenciana que es troben en vigilància activa. 

 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter