El Consell aprovarà demà la regulació d'una línia d'ajuda de 50 milions d'euros

Els préstecs participatius van destinats a empreses amb una situació econòmic- financera límit i oscil·laran entre els 25.000 i els 800.000 euros, amb un tram no reembossable de fins al 30%.

Economía 25 de febrero de 2021 Redacció Redacció
210224_PRE_Foto_3_seguimiento_Resistir
Ja s'han començat a pagar per part dels ajuntaments les ajudes del Pla Parèntesi i que pràcticament tots han publicat les bases per a sol·licitar estos fons.

El pròxim ple del Consell aprovarà el marc jurídic en què s'engloben els préstecs participatius de l'IVF, que estaran dotats amb 50 milions d'euros amb l'objectiu de dotar de solvència a les empreses més afectades per la COVID-19. De fet, van destinats a empreses amb una situació economicofinancera límit, en concret, a negocis que tenen insuficiència de recursos propis. Els préstecs que poden sol·licitar-se oscil·len entre els 25.000 i els 800.000 euros i inclouran també, igual que els préstecs bonificats ja en marxa, un tram no reembossable de fins al 30%. El termini de carència augmenta fins als dos anys i el de devolució, fins als 15 anys.

El president destaca que ja s'han començat a pagar per part dels ajuntaments les ajudes del Pla Parèntesi i que pràcticament tots han publicat les bases per a sol·licitar estos fons.

L'IVF ha resolt ja favorablement expedients per a la concessió de préstecs bonificats per a 183 empreses per import de 14,3 milions d'euros Amb este últim paquet de mesures financeres, estaran ja activats els al voltant de 400 milions d'euros previstos en el Pla Resistir per a ajudar als sectors més afectats per la pandèmia de COVID-19 

Te puede interesar
Lo más visto