Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Sanitat dissenya rutes per a optimitzar la vacunació contra la COVID-19 en domicilis i zones rurals

Més de 30.000 persones majors de 80 anys no institucionalitzades han iniciat el procés d'immunització.

Coronavirus 25 de febrero de 2021 Redacció Redacció
borriana ok
Equips mòbils d'Atenció Primària vacunen en les seues cases a grans dependents i persones majors que no poden anar al centre de salut.

Els centres d'Atenció Primària de la Comunitat Valenciana estan definint rutes òptimes per a escometre la vacunació domiciliària, tant de persones amb gran dependència que no estan institucionalitzades com de majors de 80 anys, que no poden desplaçar-se fins al centre de salut. Fins a la data, més de 30.000 persones majors de 80 anys que viuen en les seues cases han iniciat el procés d'immunització, bé en el Centre de Salut o bé en el seu domicili i, d'elles, unes 4.000 són persones dependents no institucionalitzades.

La vacunació a domicili la desenrotllen professionals d'Infermeria d'Atenció Primària i un/a professional de Medicina localizado/a (en disposició d'acudir en menys de 15 minuts) , que afronten el repte logístic de vacunar al nombre més gran de persones d'estos grups prioritaris, en el menor temps possible (els vials de Pfizer han d'utilitzar-se en un termini màxim de sis hores des que es reconstituïxen amb sèrum i es transporten en nevera portàtil) i sense malgastar ni una sola dosi.

Estos professionals estudien al detall els llistats de població diana i tracen les rutes de vacunació, que seguiran en funció de variables, com l'edat o la dispersió entre els domicilis que han de visitar.

El criteri de l'edat és crucial per a disposar d'un tipus o un altre de vacuna. Per a majors de 80 anys i grans dependents de més de 55 anys s'empra la vacuna de Pfizer.

Entre 18 i 55 anys, preferentment AstraZeneca. A més, els equips de vacunació sempre definixen les seues rutes de treball d'acord amb els criteris de prioritat en la vacunació i, en cas de romanents de dosi reconstituïdes o vials iniciats, recorren al protocol de bon ús de vacunes.

Definit el planning, es comunica amb 24 hores d'antelació al 112 per si es requerira la seua presència. El dia de la vacunació, la unitat mòbil càrrega en el maletí xeringues, agulles, gases, guants, sèrum i material per a afrontar possibles reaccions al·lèrgiques i es posa en ruta. 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter