Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Innovació agilita la posada en marxa de Valdre a Castelló, l'actual edifici de Correus, i començarà el projecte de rehabilitació al gener

La Conselleria autoritza la pròrroga sol·licitada per Correus per a abandonar l'edifici al març de 2022

General 12 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
0
Font: Preparatuescapada.com

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital agilitarà la posada en marxa de la Fundació de la Comunitat Valenciana d'Investigació d'Excel·lència (Valdre) a Castelló.

Al gener es compleix un any de la compra de l'edifici de Correus de Castelló per part de la Generalitat i, tal com estava previst, a partir d'aqueixa data l'equip tècnic de la Conselleria d'Innovació començarà a revisar les instal·lacions amb l'objectiu d'agilitar la redacció del corresponent projecte de rehabilitació del singular edifici i adequar-lo a les necessitats de la Fundació Valdre.

Correus va demanar a la Conselleria d'Hisenda, l'ampliació del termini per a abandonar l'edifici al març de 2022. Tenint en compte que la petició ve formulada per una entitat pública com és Correus, que ha de garantir i prioritzar en tot moment el servei al ciutadà, la Conselleria d'Hisenda, sobre la base de l'informe realitzat per Innovació, ha autoritzat el progressiu desallotjament de l'edifici fins a març, sempre que no supose un retard en els terminis d'execució del projecte, i es garantisca al gener l'accés del personal de la Generalitat per a fer els treballs tècnics previs a la rehabilitació de l'edifici.

Des de la Conselleria d'Innovació es treballa perquè el projecte de rehabilitació, que transformarà aquest emblemàtic edifici en la seu de Valdre, supose una adaptació a les noves necessitats, però garantint sempre el manteniment de l'essència i identitat de l'edifici per a no perdre el seu valor històric i arquitectònic.

Valdre és la resposta de la Generalitat per a contribuir a l'impuls, la promoció i el desenvolupament de la investigació i coneixement científic, humanístic i tecnològic en benefici de la societat, de les universitats, dels centres d'investigació i de la comunitat científica en general.

La consellera d'Innovació, Carolina Pascual, ha explicat que "estem fent un pas més en la política de l'atracció i retenció del talent investigador de primer nivell a la Comunitat i per a això estem agilitant la posada en marxa de la Fundació d'Investigació d'Excel·lència (Valdre) per a pujar un esglaó més a l'hora d'aconseguir una societat del coneixement plena i situar-nos a l'avantguarda. L'objectiu és que la investigació puga desenvolupar-se i transferir-se al teixit productiu. Des de la Generalitat ho tenim clar: no hi ha millor inversió que la del talent perquè els seus beneficis perduren en el temps i tenen un poder multiplicador que arriba a tots els racons de la societat".

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter