Obert fins a l'1 de març el termini per a optar a la bonificació de l'IBI rústic en 2022

L'Ajuntament bonifica un 50% les parcel·les en funcionament i fins a un 70% les ecològiques

Economía 17 de enero de 2022 Redacció Redacció
ayuntamiento-de-castellon (1)

 

L'Ajuntament de Castelló manté obert fins a l'1 de març el termini de presentació de sol·licituds per a optar a la bonificació en 2022 de l'Impost de Béns immobles de Naturalesa Rústica. Les finques en producció tenen un descompte d'un 50% i les que a més siguen ecològiques ascendeix fins al 70%. A partir de l'1 de març, continuarà el procés fiscal per als rebuts de 2023.

“Enguany hem començat a aplicar la bonificació en l'IBI rústic en els cultius en actius, una mesura pionera de progressivitat fiscal verd que s'impulsa per a ajudar a dinamitzar el sector primari i frenar l'abandó dels camps en el terme municipal”, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El regidor d'Hisenda, David Donate, ha explicat que es tracta de "una mesura nova que demostra que aquest govern municipal està al costat del sector primari de la nostra ciutat i que reflecteix el nostre compromís per a avançar cap a una fiscalitat verda que incentive aquelles activitats més respectuoses amb el medi ambient".

 L'Ajuntament afronta fins a l'1 de març el període de recepció de la convocatòria fiscal de l'IBI rústic de 2022. Es pot consultar les condicions en el web castello.es. A partir d'aquest dia, les persones interessades podran continuar presentant les seues parcel·les per a seguint sent beneficiàries d'aquesta mesura en 2023.

Es pot sol·licitar en el Registre General de l'Ajuntament de Castelló o a través del tràmit telemàtic de la seu electrònica habilitat per a tal efecte (sede.castello.es).

 El passat 16 de desembre, el Ple Municipal va validar la primera tanda de sol·licituds presentades. Han sigut 287 parcel·les amb una extensió agregada de 178 hectàries. Als primers beneficiaris s'afegiran les presentades des d'aqueix dia fins a l'1 de març.

 Aquesta iniciativa té un caràcter progressiu i exclou les grans propietats de més de 10 hectàrees que corresponen a un únic propietari.

Te puede interesar
Lo más visto