Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló convoca la taula de Ciutat Refugi per a articular mecanismes de cooperació amb Ucraïna

L'alcaldessa destaca aquesta trobada com a primera presa de contacte amb les associacions que tenen programa d'acolliment

General 02 de marzo de 2022 Redacció Redacció
28-02-22 Marco y Ribera reunión Castelló Ciutat Refugi

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit aquest dilluns la reunió de la taula tècnica de Castelló Ciutat Refugi convocada després de l'atac de Rússia a Ucraïna amb l'objectiu d'articular mecanismes de cooperació i els possibles recursos a mobilitzar per a ajudar al poble ucraïnés. En la reunió, a la qual també ha assistit la regidora de Benestar Social, Mary Carmen Ribera, han participat representants de les entitats que tenen programa d'acolliment a la ciutat i que són Accem, APIP-ACAM, Creu Roja i Càritas.

“Aquest dilluns, i després de la reunió mantinguda la setmana passada amb l'Associació d'Ucraïnesos de Castelló en la qual se'ns va traslladar la preocupació per la situació de compatriotes i per l'eixida massiva del país, hem activat la taula tècnica de Castelló Ciutat Refugi amb l'objectiu de posar en comú els recursos disponibles i estudiar possibles formes de col·laboració”, ha explicat Marco.

Així, aquesta trobada ha sigut una primera presa de contacte amb les associacions de la ciutat que disposen de programa d'acolliment. “Hem volgut convocar-los per a tindre una visió actual dels recursos disponibles i analitzar possibles vies de col·laboració de la mà del Govern i de la Generalitat”, ha apuntat Marco. En aquest sentit, ha recordat que Castelló s'ha posat a la disposició de les autoritats competents per a atendre la població refugiada.

La taula tècnica de Castelló Ciutat Refugi és un espai estable de coordinació tècnic que ha permés dissenyar i desenvolupar una estratègia de ciutat capaç d'adaptar-se a les necessitats reals a més d'afavorir la creació de canals de coordinació que permeten la creació d'itineraris de col·laboració i coordinació interinstitucionals, la unificació de criteris i la creació d'accions conjuntes.

Castelló és Ciutat Refugi des de setembre de 2015, data en la qual es va aprovar l'adhesió de la ciutat a la Xarxa Valenciana de pobles i entitats d'acolliment que coordina la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter