Mosén Domingo Galindo Matías rep a títol pòstum el guardó honorífic Seny Onder 2021

Ballester: “Hui és un dia d'orgull perquè un dels fills més il·lustres d'aquesta terra rep el guardó del Seny Onder”

General 04 de marzo de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
IMG_0053

L'Ateneu Cultural i Mercantil d'Onda ha fet lliurament de la distinció honorífica de Seny Onder 2021 a Mossén Domingo Galindo Matías a títol pòstum en una emotiva gala realitzada en el Teatre Mònaco.

La decisió de lliurament d'aquest premi honorífic que atorga anualment l'Ateneu a Mossén Domingo Galindo va ser deliberada després d'un profund estudi de cadascun dels proposats pel jurat, tots amb mèrits suficients per a ostentar el guardó que s'ha concedit.

En la gala de lliurament d'aquest premi honorífic 2021, la primera edil, Carmina Ballester, ha assegurat que “hui és un dia d'immens orgull i de profunda emoció perquè un dels fills més il·lustres d'aquesta terra rep el prestigiós guardó del Seny Onder, un premi que conté el reconeixement, el respecte i l'admiració de tot un poble cap a una bona persona que ens va deixar massa prompte”.

A més, l'alcaldessa va anunciar que l'Ajuntament d'Onda aprovarà, per unanimitat de tots els grups polítics, la concessió del títol de Fill Adoptiu a la Vila d’Onda a Domingo José Galindo Matías.

Per part seua, Elena Castañ, presidenta de l'Ateneu d'Onda, ha declarat que “el suport que ha tingut Mossén Domingo des del primer dia és el que ha portat a l'Ateneu i al jurat a prendre aquesta decisió. Pel seu entusiasme i dedicació al seu treball, en les diferents facetes del mateix i, per tot això, el jurat exalta a Mossén Domingo i compleix el desig de la majoria dels presents”.

“Des del dia en què ens va deixar, el suport rebut per tot el poble ha sigut complet. De nou i amb el cor a la mà, mil gràcies.” ha afegit Carmen, secretària de l'Ateneu Cultural en nom de Teresa Matías, mare de Mossén Domingo Galindo.

Reivindicació residencia majors

Ballester també va aprofitar l'ocasió per a reivindicar el desig de Mossén Domingo de veure en funcionament la segona residència per a persones majors de la ciutat que es va comprometre a construir fa anys la Generalitat. “Amb la mà en el cor us done la meua paraula que em deixaré la pell per aconseguir que aquesta segona residència amb orientació cristiana siga una realitat com més prompte millor. Aquest serà el millor homenatge a Mossén Domingo”, ha puntualitzat la primera edil.

Mossén Domingo Galindo Matías

Mossén Domingo José Galindo Matías, va nàixer el 8 de juny de 1976 a la Vall d'Uixó i va partir al costat del Pare el 12 de desembre de 2021. A més de la seua devoció per Déu, des de bé xiquet, també sentia devoció per la música, de fet tocava el requinte en la banda del Centre Instructiu d'Art i Cultura (CIAC), del seu poble natal.

I encara que no va nàixer a Onda, els ondenses hem gaudit de la seua presència, ja que va exercir tota la seua vida ministerial a Onda. Les seues classes tant en l'IES Serra d’Espadà com en el Col·legi Mare María Rosa Molas li van mantindre sempre en contacte amb la joventut d'Onda.

El seu amor per Onda, el nostre poble, li va animar en una immensa labor de restauració i recuperació patrimonial: la Casa Abadia, l'Església de la Sang, les capelles de Sant Vicent i San José, la casa del Beat Vicente de Paúl i la casa de Santo Domingo Savio

Te puede interesar
Lo más visto