Vila-real presenta un programa amb més de 200 actes per a recuperar el pols de les festes de Sant Pasqual

La presentació del programa de festes suposa el tret d'eixida per a les festivitats que tindran lloc entre el divendres 13 fins al diumenge 22 de maig

Cultura 12 de mayo de 2022 Redacció Redacció
presentación programa de fiestas (3)

El compte arrere per a l'inici dels festejos en honor a Sant Pasqual ha començat. La presentació del programa de festes suposa el tret d'eixida per a les festivitats que tindran lloc entre el divendres 13 fins al diumenge 22 de maig i portarà la festa a tots els racons de la ciutat amb prop de 200 actes programats. Com és tradició, l'acte de presentació del programa de festes de Sant Pasqual s'ha celebrat el dimarts anterior al començament dels festejos, amb la participació de l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, el regidor de Festes, Diego A. Vila, el president de la Junta de Festes, Toni Carmona, i representants de la Comissió de Penyes i de la Junta de Festes, a més de la reina de les festes, María Carmona Altava i la seua cort d'honor, juntament amb regidors de la corporació municipal.

Les festes comptaran amb uns 200 actes organitzats, un número menor que altres anys, com explica l'alcalde José Benlloch, perquè “durant aquests dos anys hem estat pendents de l'evolució de la pandèmia i fins que no hem estat segurs que la situació sanitària permetia tornar a la normalitat, hem optat sempre per la prudència i la responsabilitat”. Ara, tal com remarca l'alcalde, “per fi és el moment de reconnectar, retrobar-nos i de renàixer, per això, encara que ha suposat un gran esforç dur a terme els esdeveniments previstos per a Sant Pasqual, gràcies a l'esforç de la Junta de Festes, la Comissió de Penyes i tots els que col·laboren per a fer possibles els festejos, el resultat ha sigut un programa molt complet i per a tots els públics, amb espectacles de primer nivell com el concert de Rosario”. Benlloch ha subratllat de manera especial els actes més tradicionals “que són un aparador de la nostra identitat i d'allò que, units, som capaces de fer”.

Entre els actes preparats per a aquesta setmana, l'alcalde ha destacat l'ofrena al patró, a la qual enguany “estan convidades totes les reines i dames d'anys anteriors amb motiu del 75 aniversari de la primera cort d'honor, en un acte que tindrà lloc el dilluns 16 de maig, hores abans de la clàssica Nit de la Xulla, declarada d'interés turístic provincial i a la qual tots tenim ganes de tornar després de dos anys sense poder celebrar-la”.

Benlloch també ressalta la importància de Vila-real Talent, un espectacle incorporat fa poc al programa, que serà una exhibició del talent de Vila-real comptant amb artistes locals de diverses disciplines, el diumenge 15 a les 22 hores en la plaça Major. Així mateix, les festes conclouran amb “l'acte d'homenatge a aquells col·lectius que ens han ajudat al fet que per fi enguany puguem gaudir de les festes perquè han jugat un paper fonamental per a superar la pandèmia”. Així, el diumenge 22 de maig a les 12 hores se celebrarà un acte d'homenatge “en el qual farem un reconeixement especial a través de la concessió dels premis 20 de Febrer extraordinaris, per a commemorar a tots els que ens van ajudar en moments tan difícils de la pandèmia”, ha conclòs Benlloch.

La reina i dames de les festes repartiran el programa de festes en el Gran Casino el dimecres 11, de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores i el dijous 12, de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 17.30 hores. Així mateix, el programa es podrà descarregar a través d'un codi QR i es podrà consultar a través http://programadefestes.vila-real.es   i a través de l'aplicació municipal.

Te puede interesar
Lo más visto