Castelló inicia la constitució d'un nou Consell de la Infància i l’Adolescència més participatiu

L'alcaldessa es reuneix amb els centres educatius per a traslladar els canvis en la normativa per a augmentar la representativitat en aquest òrgan

General 16 de mayo de 2022 Redacció Redacció
15-05-22 Marco y Puerta en la reunión del Consejo de la Infancia y la Adolescencia

L'Ajuntament de Castelló ha iniciat els treballs per a la constitució del nou Consell de la Infància i l'Adolescència que incorpora canvis en la seua normativa per a augmentar la participació i la representació dels xiquets, xiquetes i adolescents de la ciutat. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora d'Infància, Patricia Puerta, han mantingut aquesta setmana una trobada amb els equips directius dels centres educatius de la ciutat per a traslladar les noves normes de funcionament d'aquest òrgan de participació i implicar els centres en la promoció dels drets de la infància.

L'alcaldessa de Castelló ha recordat que la ciutat va obtindre en 2018 el reconeixement de ‘Ciutat Amiga de la Infància’ per part d'Unicef. “Des del govern municipal tenim la plena voluntat d'incorporar la defensa dels drets de la infància i l'adolescència a les actuacions municipals, així com la promoció de la seua participació social i activa en els assumptes que els puguen afectar i en les decisions sobre el disseny de ciutat”, ha indicat Marco. L'alcaldessa ha destacat la voluntat de “fer de Castelló cada vegada una ciutat més amigable amb la infància, més inclusiva i respectuosa amb la ciutadania i, per això, volem promoure una major participació de la població més jove”.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha posat en valor el nou reglament que permetrà augmentar la participació i la representació dels xiquets, xiquetes i adolescents en el Consell. Fins hui, aquest òrgan podia estar compost per 24 membres enfront dels 108 que fixa la nova normativa. “Un fet que suposa millorar de manera significativa la participació i la representació d'aquesta part de la població”, ha apuntat Marco.

La regidora d'Infància, Patricia Puerta, ha destacat la importància d'aquesta reunió amb els equips directius dels centres educatius. “És imprescindible el treball en xarxa i de manera coordinada per a, entre tots, impulsar la implicació del Consell de la Infància i l'Adolescència en la defensa i promoció dels drets de la població més jove de la ciutat”, ha manifestat Puerta.

Durant la trobada, es van traslladar les novetats de la nova normativa d'organització i funcionament del futur Consell de la Infància i l'Adolescència. 

A partir de setembre, coincidint amb l'inici del nou curs escolar, es podran recollir les candidatures d'aquells escolars que vulguen formar part d'aquest òrgan de participació, que es preveu que puga estar constituït el mes de novembre.

La regidora ha explicat també que el consistori està treballant ja en l'elaboració de l'II Pla Municipal de la Infància i l'Adolescència. “En 2018 encarem l'elaboració de l'I Pla Municipal per a planificar i definir les actuacions municipals en aquest àmbit, un pla que finalitza enguany i que, per això, ja hem iniciat els treballs per a la redacció del segon pla municipal”, ha apuntat.

El Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència és un òrgan municipal de participació creat en 2017 que té com a objectiu posar en funcionament i dinamitzar els processos que facen efectiu el dret dels xiquets, xiquetes i adolescents a ser escoltats i que les seues opinions siguen tingudes en compte en els assumptes que els afecten i en diferents àmbits de la seua vida.

Te puede interesar
Lo más visto