L'índex d'ocupació hotelera a Benicàssim supera el 91% a les portes de l'inici de la temporada

El Benicàssim Blues Festival i els esdeveniments esportius programats han motivat un increment notable de les dades d'ocupació durant els primers dies de juny

General 13 de junio de 2022 Redacció Redacció
Blues - Rambalaya en Torre de Sant Vicent

Les activitats de dinamització com el X Benicàssim Blues Festival i el bon clima registrat les últimes setmanes a Benicàssim han motivat un increment notable de l'ocupació hotelera en el municipi. Tal com llança el balanç realitzat durant els primers dies del mes de juny, l'índex d'ocupació hotelera a Benicàssim ja supera el 91%, “unes xifres que ens testifiquen una temporada estival molt positiva per a tot el teixit socioeconòmic del municipi”, ha declarat l'alcaldessa, Susana Marqués.

La desena edició del Benicàssim Blues Festival es va celebrar del 3 al 5 de juny, tres dies de música en directe en diversos escenaris a l'aire lliure recuperant així el format tradicional del festival i aconseguint amb això que la ‘ànima de blues’ fora present en diferents punts del municipi. “El primer cap de setmana d'aquest mes de juny va congregar una gran afluència de gent a Benicàssim amb el que aconseguim que es complira un dels objectius dels festivals urbans que impulsem des del consistori i no és un altre que l'aconseguir que aquest tipus d'esdeveniments siguen un important revulsiu per a la dinamització del municipi”, ha afegit la primera edil.

A més del X Benicàssim Blues Festival, durant el primer cap de setmana de juny es van donar cita altres esdeveniments esportius com el Torneig Nacional la Lliga Promises Santander del Villareal CF i un Torneig de Padel “que van contribuir a l'arribada de molts turistes i el notable increment de les dades d'ocupació”, ha explicat la regidora responsable de l'àrea, Cristina Fernández. Així, l'índex d'ocupació hotelera en els establiments que han romàs oberts durant el primer cap de setmana de juny ha sigut del 91,90%, mentre que l'índex d'ocupació mensual en els establiments que han romàs oberts en aquest període en càmpings va ser del
50,69%.

Quant a l'assistència de turistes a l'Oficina de Turisme, Fernández ha informat que el 85,56% han sigut d'àmbit nacional, “predominant l'assistència de turistes provinents de la Comunitat Valenciana (52,50%) seguit de la pròpia localitat (13,75%) i la Comunitat de Madrid (11,88%)”. D'altra banda, l'assistència de turistes estrangers ha sigut del 14,44%, sent en la seua gran majoria turistes provinents del Regne Unit (37,04%) seguits per Alemanya (14,82%) i Holanda i França (11,11%).

Finalment, de les més de 220 consultes que es van realitzar en les oficines de turisme, tant de manera presencial com telefònica, qüestions sobre informació local, festes, compres o activitats culturals copen el gruix de les consultes.

Te puede interesar
Lo más visto