En la presentació dels actes per a commemorar el sisé centenari de la mort de Papa Lluna, José Martí ha reivindicat la importància de la rehabilitació d'aquesta figura històrica

Aquestes iniciatives inclouen una recreació històrica, jornades acadèmiques, visites teatralitzades, presentacions de llibres, tallers i activitats lúdiques que tindran lloc al llarg de tot l'any

Cultura 06 de marzo de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
1390-1024

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat la importància de la rehabilitació del Papa Lluna en el marc de les celebracions del sisé centenari de la seva mort. Martí ha expressat el seu desig de treballar en la restitució de la imatge de Benet XIII, ja que encara és considerat com a antipapa per l'Església. Aquest any 2023 és vist com un moment propici perquè les institucions involucrades es comprometen amb aquesta tasca.

Les declaracions de José Martí van tenir lloc al castell de Peníscola, en un acte de presentació dels actes programats per commemorar aquesta efemèride. A l'acte van estar presents la diputada de Cultura, Ruth Sanz, l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i la directora del castell, Ester Forner. El 23 de maig se celebren els 600 anys de la mort de Pedro Martínez de Lluna, Benet XIII, i per aquest motiu la Diputació de Castelló ha declarat l'Any Papa Lluna en aquest 2023.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat el treball intens realitzat per oferir a la ciutadania un programa d'actes complet que s'iniciarà en breu i s'allargarà fins al final de l'any. Sanz ha subratllat que en aquesta ocasió no es conformaven amb organitzar visites teatralitzades, sinó que juntament amb el Teatre Clàssic i el Festival de Música Barroca, s'ha dissenyat una programació especial. Això inclou visites teatralitzades diürnes i nocturnes, tallers històrics, activitats lúdiques, presentacions de llibres, jornades acadèmiques i una recreació històrica de la mort del Papa Lluna.

L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha valorat el treball conjunt de les administracions i les associacions en aquesta iniciativa, a més de destacar la qualitat del contingut de la programació, que està a l'alçada de les circumstàncies.

Te puede interesar
Lo más visto