Les Jornades d'Astronomia del Planetari de Castelló, un esdeveniment anual que reuneix experts en exploració espacial per compartir coneixements i descobriments en l'àmbit de l'astronomia

La 29ª edició de les Jornades d'Astronomia del Planetari de Castelló promet reunir destacats científics vinculats a la NASA, l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), el Centre d'Astrobiologia i universitats de tot l'Estat

Cultura 07 de marzo de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
06 03 2023 - VERONICA RUIZ- OBRIN INSCRIPCIONS JORNADES ASTRONOMIA

Les inscripcions per a les XXIX Jornades d'Astronomia del Planetari de Castelló ja estan obertes des d'aquest dilluns. Aquest esdeveniment, que se celebrarà del 30 de març al 2 d'abril, és una cita destacada per a tots els interessats en l'astronomia i la ciència aplicada a aquest camp.

En aquesta edició, hi haurà la participació de convidats especials vinculats a prestigioses institucions com la NASA, l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), el Centre Nacional d'Astrobiologia (CNA), el Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i diverses universitats d'Espanya, incloent la Universitat de València, la Politècnica de València, la Universitat del País Basc i altres.

Les jornades ofereixen l'oportunitat de connectar amb experts en diversos àmbits de l'astronomia, l'astrofísica i l'exploració espacial. Es tractaran temes com la cerca de vida en exoplanetes i en el Sistema Solar, la defensa planetària contra impactes d'asteroides, el retorn humà a la Lluna, l'estudi detallat de Mart, l'actual recerca de la "matèria fosca" i la possible detecció de civilitzacions avançades en altres sistemes solars.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat la importància d'aquestes jornades per al Planetari de Castelló, ja que el consolida com un espai de referència per a la ciència, l'aprenentatge i el debat. A més, la ciutadania tindrà l'oportunitat de connectar amb investigadors i investigadores, i sumar coneixements i debatre en els àmbits científics que es tractaran durant les jornades.

Les ponències i conferències seran impartides per experts com Agustín Sánchez Lavega, Pedro León, María Ribes, Jorge Pla-Garcia, Borja Tosar, Héctor Socar, Olga Merino, Ángel Garrido, Gisela Baños, José María Madiedo, Alicia Lozano i Carlos Briones.

Si esteu interessats en assistir a aquestes jornades, podeu realitzar la inscripció a través de la plataforma Eventbrite de l'Ajuntament de Castelló. Hi ha un total de 110 places disponibles. No perdeu l'oportunitat d'aprendre i descobrir més sobre els temes més actuals i apassionants de l'astronomia i l'exploració espacial.
 

Te puede interesar
Lo más visto