Els modistes de la ciutat estan treballant intensament per ultimar els detalls dels vestits de llauradora de Castelló per a les festes de la Magdalena

Els vestits de llauradora de Castelló solen estar formats per diversos elements clau que no han de falta

Cultura 11 de marzo de 2023 Redacció Redacció

Els colors tradicionals del vestit de llauradora de Castelló són el blanc i el negre, que són essencials i no haurien de perdre's en aquesta indumentària. El blanc representa la pureza i la senzillesa, mentre que el negre simbolitza l'elegància i la serietat.

A més del blanc i el negre, altres colors tradicionals que es troben en els vestits de llauradora són el blau, el groc, el verd i el vermell. Aquests colors poden variar en intensitat i tonalitat segons els gustos i les tendències de cada època.

Un element imprescindible en el vestit de llauradora és el mocador, conegut com a "reixa". Aquest mocador es col·loca sobre els cabells de la dona i és una peça que pot variar en color i disseny. Sol ser de seda i pot estar decorat amb brodats o dibuixos tradicionals.

A més dels colors i el mocador, altres elements importants són el delantal, que sol ser de teixit de quadres o de línies i que es col·loca sobre la faldilla, i els complements com les sabates de llaç o els mocadors al coll i als punys de les mànigues.

Els modistes treballen per preservar aquests elements tradicionals i recuperar-los en els vestits de llauradora, mantenint viva la cultura i la història de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto