L'Ajuntament d'Onda està treballant en el projecte del "pulmó verd", una iniciativa que transformarà una de les entrades de la ciutat en un espai verd i sostenible

L'Ajuntament d'Onda ha convocat una reunió del grup tècnic per a estudiar en detall la iniciativa que té com a objectiu millorar el benestar dels residents de la ciutat. Aquest grup està format per experts en diferents àmbits relacionats amb la salut, l'urbanisme, l'educació i altres àrees rellevants per a la millora del benestar

General 23 de marzo de 2023 Redacció Redacció
Onda

L'Ajuntament d'Onda està avançant de manera significativa en la iniciativa del gran pulmó verd, que transformarà l'entrada de la ciutat i protegirà el Castell de les 300 Torres. Aquest projecte serà un punt de connexió entre el nucli urbà i els barris del Tosalet i Monteblanco.

L'oficina tècnica encarregada de l'estudi detallat de cada parcel·la i de la redacció del projecte ja ha visitat la zona per agilitzar els tràmits necessaris per a començar amb el projecte. Aquesta oficina està formada per membres clau de l'Ajuntament, incloent l'alcaldessa, el secretari municipal, l'arquitecta municipal i altres responsables tècnics relacionats amb l'urbanisme i els projectes europeus.

L'Ajuntament ja ha mantingut reunions amb els propietaris de les antigues fàbriques per a adquirir les propietats i dur a terme les tasques de demolició i neteja, especialment en els casos en què hi ha presència d'amiant. Una de les primeres accions previstes és adquirir i transformar en espai verd la fàbrica del carrer de l'Enginyer Echegaray, sota l'antiga fàbrica de la Campaneta. Aquesta transformació és una antiga demanda dels veïns i suposarà una millora de la seguretat viària, ja que la zona actualment és estreta i presenta corbes perilloses.

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha manifestat la seva il·lusió per posar en marxa aquest projecte que beneficiarà les futures generacions d'ondenses. Ha destacat l'esforç que es realitzarà per crear aquest gran pulmó verd, que proporcionarà oxigen a l'Onda del futur i millorarà la qualitat de vida dels residents de la ciutat.

Te puede interesar
Lo más visto