Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Onda avança el projecte del pulmó verd que transformarà una de les entrades de la ciutat

L'Ajuntament reuneix el grup tècnic per a estudiar la iniciativa que millorarà el benestar dels ondenses

General 23/03/2023 Redacció Redacció
Onda

L'Ajuntament d'Onda avança amb passes de gegant en la iniciativa del gran pulmó verd que ajudarà a transformar la fisonomia històrica de l'entrada d'Onda, protegint el Castell de les 300 Torres i que servirà de nexe d'unió entre el nucli urbà i els barris del Tosalet i Monteblanco.

Així, l'oficina tècnica encarregada d'estudiar al detall cada parcel·la i redactar el projecte ha visitat la zona amb l'objectiu d'agilitzar els tràmits necessaris per a iniciar el projecte. Cal recordar que aquesta oficina està formada per la primera edil, Carmina Ballester, el secretari municipal, el responsable de l'Oficina de l'Habitatge, l'arquitecta municipal, l'oficial major, el tècnic d'Urbanisme, i la responsable de l'Oficina de Projectes europeus, ja que l'Ajuntament buscarà l'ajuda dels fons de la Unió Europea per a poder materialitzar aquesta iniciativa.

El Consistori ja ha realitzat les primeres reunions amb els propietaris de les antigues fàbriques amb l'objectiu d'adquirir les propietats i conducta a l'enderrocament i sanejament d'elements nocius com l'amiant. D'aquesta manera, una de les primeres actuacions previstes és adquirir i transformar en espai verd la fàbrica del carrer de l'Enginyer Echegaray, davall de l'antiga fàbrica de la Campaneta. Es tracta d'una petició històrica dels veïns que hui dia encara suposa un perill per al trànsit, a causa de l'estretor de la corba.

Sobre aquest tema, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha destacat: “Des de l'equip de govern estem molt il·lusionats per posar en marxa aquest projecte que beneficiarà a moltes generacions de ondenses que ni tan sols han nascut encara”. “Ens deixarem la pell donant-li forma al gran pulmó verd que donarà oxigen a l'Onda del futur i que millorarà la qualitat de vida dels ondenses”, ha afegit.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter