AVA-ASAJA (Associació Valenciana d'Agricultors) ha denunciat una "alarma social" a causa dels robatoris de vehicles i maquinària que estan patint els agricultors

AVA-ASAJA ha informat que un dels seus associats a Pedralba ha sofert el robatori d'un tractor i una trituradora dins d'un magatzem, amb un valor estimat de 50.000 euros. A més, un altre associat a Paterna ha estat víctima d'un robatori amb violència, on li van prendre una furgoneta utilitzant una navalla

General 01 de abril de 2023 Redacció Redacció
robo_pedralba

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) ha qualificat l'actual situació de robatoris i assalts en el sector agrari de la Comunitat Valenciana com una "alarma social". L'organització ha denunciat que els delictes s'han intensificat i ara inclouen robatoris de tractors, vehicles i maquinària agrícola, alguns d'ells ocorreguts a plena llum del dia i amb amenaces a punta de navalla.

Un dels casos denunciats és el d'un associat de Pedralba que va ser víctima del robatori d'un tractor i una trituradora, amb un valor estimat de 50.000 euros. Els lladres van entrar en el magatzem on es trobava la maquinària agrícola utilitzada per a les tasques de cultiu de cítrics i també van robar combustible i altres materials. Segons AVA-ASAJA, hi ha hagut altres casos de robatoris de vehicles agrícoles a la província de València.

En un altre cas, un agricultor de Paterna va ser agredit per un jove mentre treballava a la seva parcel·la. L'assaltant, que portava una màscara i una caputxa, el va amenaçar amb una navalla i li va prendre la cartera i les claus de la furgoneta. L'agricultor està col·laborant amb les forces de seguretat per intentar localitzar el seu vehicle, però fins ara les investigacions no han donat resultats.

AVA-ASAJA ha demanat un increment de la vigilància tant a les explotacions agràries com als punts de recepció de productes presumptament robats. L'organització ha destacat que aquests delictes generen una gran preocupació i afecten la rendibilitat dels agricultors, que ja s'enfronten a altres desafiaments com els costos de producció, els danys climàtics i els problemes de plagues i malalties. L'associació considera intolerable la impunitat amb la qual actuen els lladres i reclama mesures per enfrontar aquesta situació.

Te puede interesar
Lo más visto