Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Servei de Farmàcia de l'Hospital General de Castelló aconsegueix l'excel·lència en l'atenció de pacients externs

La Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària realitza el lliurament del certificat de qualitat Q-Pex, el segon en el territori espanyol. Aquesta Unitat assistencial de Pacients Externs atén més de 5.000 persones a l'any amb diferents patologies.

Sanitat 03/04/2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-03-30 at 16.48.54

El Servei de Farmàcia Hospitalària de l'Hospital General de Castelló aconsegueix l'excel·lència en l'atenció de pacients externs amb la recepció, hui, del certificat de qualitat Q-Pex, una norma que atorga la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH) i que únicament ostenten dos hospitals nacionals, l'Hospital Universitari Verge de Valme (Sevilla) i ara el Universitari de Castelló.

“El certificat de qualitat Q-Pex ens proporciona les directrius i els requisits necessaris per a exercir les nostres activitats tant en l'àmbit assistencial, docent com en R+D+i”, explica Raúl Ferrando, cap del Servei de Farmàcia de l'Hospital General de Castelló.

El 60% de la despesa farmacèutica.

La Unitat de Pacients Externs constitueix una part important de l'activitat del Servei de Farmàcia Hospitalària, ja que s'estima que entorn al 60% de la despesa farmacèutica total de cada hospital es destina a aquestes unitats. “A causa d'un major envelliment de la població i a la cronificació de patologies, en els últims anys els serveis de farmàcia hospitalària hem experimentat un increment del nombre de pacients externs. En concret, des del nostre hospital atenem anualment més de 5.000 pacients, la qual cosa suposa al voltant de 120 consultes d'atenció farmacèutica diàries”, afig Ferrando. 

El certificat de qualitat Q-Pex avalua un total de 118 indicadors del Servei de Farmàcia relacionats amb l'atenció de pacients externs i està implantant actualment en només dos hospitals espanyols, sent el General de Castelló un d'ells. “Els serveis de Farmàcia juguen un paper cada vegada més rellevant a nivell assistencial i una norma de qualitat com a Q-Pex permet fixar uns estàndards de qualitat per a respondre de manera eficaç als reptes i necessitats que plantegen aquestes unitats”, conclou Ferrando.

L'acte de lliurament d'aquest certificat ha comptat amb la presència de Edelmiro Sebastian, director territorial de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública; Ricardo Tosca, gerent del Departament de Salut de Castelló; Jordi Nicolás, vicepresident de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària, Samuel Miralles, director de Cocemfe Castelló i Amparo Valladares, en representació de Abbvie.

Te puede interesar

Onda_ Ayuntamiento

L'Ajuntament d'Onda ha ofert a la Generalitat un habitatge digne per als tècnics d'emergències sanitàries que estan de guàrdia.

Redacció
Sanitat 09/05/2023

La nova seu proposada per l'Ajuntament d'Onda, al costat del Casal Jove, també podria acollir la SAMU (Servei d'Atenció Mèdica Urgent) 24 hores, segons la sol·licitud del govern municipal. Aquesta proposta té com a objectiu proporcionar instal·lacions òptimes per als professionals de l'emergència sanitària i garantir que puguin brindar el millor servei possible a la comunitat.

Lo más visto

Newsletter