El Servei de Farmàcia de l'Hospital General de Castelló ha aconseguit l'excel·lència en l'atenció als pacients externs

La Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària ha realitzat el lliurament del certificat de qualitat Q-Pex al Servei de Farmàcia de l'Hospital General de Castelló, convertint-se en la segona unitat assistencial de pacients externs a obtenir aquest reconeixement a Espanya

Sanitat 03 de abril de 2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-03-30 at 16.48.54

El Servei de Farmàcia Hospitalària de l'Hospital General de Castelló ha aconseguit l'excel·lència en l'atenció de pacients externs amb la recepció del certificat de qualitat Q-Pex, atorgat per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH). Fins ara, només dos hospitals a Espanya ostenten aquest certificat: l'Hospital Universitari Verge de Valme a Sevilla i l'Hospital Universitari de Castelló.

El certificat de qualitat Q-Pex proporciona les directrius i els requisits necessaris per a exercir les activitats del Servei de Farmàcia Hospitalària en àmbits com l'assistencial, la docència i la recerca i desenvolupament. La Unitat de Pacients Externs és una part important d'aquest servei, ja que representa al voltant del 60% de la despesa farmacèutica total de l'hospital. Aquesta unitat atén més de 5.000 pacients anualment i realitza aproximadament 120 consultes d'atenció farmacèutica al dia.

El certificat de qualitat Q-Pex avalua 118 indicadors relacionats amb l'atenció als pacients externs i està actualment implantat en només dos hospitals espanyols, sent l'Hospital General de Castelló un d'ells. Aquesta certificació permet establir estàndards de qualitat per garantir una resposta eficaç als reptes i les necessitats d'aquestes unitats de Farmàcia Hospitalària.

L'acte de lliurament del certificat ha comptat amb la presència de diverses autoritats i representants, com el director territorial de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, el gerent del Departament de Salut de Castelló, el vicepresident de la SEFH, el director de Cocemfe Castelló i un representant d'Abbvie.

Te puede interesar
Lo más visto