La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, es reuneix amb els responsables dels municipis afectats per l'incendi de Villanueva de Viver

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha detallat que un cop l'oficina tècnica postemergència sigui creada, el personal tècnic es desplaçarà als diferents municipis afectats per l'incendi de Villanueva de Viver

General 05 de abril de 2023 Redacció Redacció
JUST_ALCALDES AFECTADOS IIFFVILLANUEVA VIVER1

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per l'incendi de Villanueva de Viver per informar-los sobre la posada en marxa immediata de l'oficina tècnica postemergència. Aquesta oficina tindrà la seva seu a Montanejos i proporcionarà suport tècnic als ajuntaments per dur a terme les valoracions dels danys ocasionats per l'incendi.

La consellera ha explicat que el personal tècnic es desplaçarà als diferents municipis i serà la Generalitat qui proporcionarà l'equip de peritatge per realitzar les avaluacions dels danys en les infraestructures públiques i privades afectades pel foc.

Gabriela Bravo ha posat a disposició dels municipis tots els recursos de l'Administració autonòmica per a facilitar la recuperació i tornar a la normalitat el més aviat possible. També ha destacat que l'objectiu és agilitar els tràmits administratius i assegurar que les ajudes arribin ràpidament a les persones afectades.

La consellera ha informat que la Generalitat està treballant en la posada en marxa d'un pla de recuperació integral per a les comarques de l'Alt Palància i l'Alt Millars, que inclourà mesures per a reduir els efectes de la despoblació, incentivar l'activitat agrícola, millorar el turisme i gestionar el territori de manera sostenible.

En relació a la coordinació d'efectius, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) és l'encarregada de coordinar totes les accions dels diferents departaments del Consell i altres administracions per a garantir la tornada a la normalitat en les zones afectades per l'incendi.

Durant l'emergència, s'ha treballat en la restitució dels serveis essencials com subministrament d'aigua, energia elèctrica, telefonia i neteja de carreteres. També s'han tingut en compte les necessitats sanitàries dels residents que van haver d'evacuar els seus municipis a causa de l'incendi.

Te puede interesar
Lo más visto