Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Gabriela Bravo informa els responsables dels municipis afectats per l'incendi de Villanueva de Viver de la immediata posada en marxa de l'oficina tècnica postemergència

La titular d'Interior ha detallat que, una vegada creada l'oficina, “el personal tècnic es desplaçarà als diferents municipis i serà la Generalitat la institució que aportació l'equip de peritatge, que haurà de realitzar al més prompte possible les avaluacions de danys en infraestructures públiques i privades danyades a causa del foc”.

General 05/04/2023 Redacció Redacció
JUST_ALCALDES AFECTADOS IIFFVILLANUEVA VIVER1

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest dimarts amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per l'incendi de Villanueva de Viver, declarat el passat 23 de març. Bravo ha informat els representants municipals que “de manera immediata es posarà en marxa l'oficina tècnica postemergència, la seu de la qual estarà a Montanejos i des de la qual es donarà tot el suport tècnic necessari als ajuntaments per a posar en marxa les valoracions de les dades ocasionades per l'incendi”.

La titular d'Interior ha detallat que, una vegada creada l'oficina, “el personal tècnic es desplaçarà als diferents municipis i serà la Generalitat la institució que aportació l'equip de peritatge, que haurà de realitzar al més prompte possible les avaluacions de danys en infraestructures públiques i privades danyades a causa del foc”.

Bravo, que prèviament ha visitat els municipis de Villanueva de Viver i Fuente la Reina, han posat a la seua disposició tots els recursos dels quals disposa l'Administració autonòmica amb l'objectiu de recuperar la normalitat com més prompte millor. “Després de l'emergència, el nostre objectiu fonamental és que la tramitació administrativa siga àgil per a la volta a la normalitat i que les ajudes arriben com més prompte millor a les persones afectades”. 

Durant la reunió, Bravo ha traslladat que, en paral·lel, la Generalitat treballa en la posada en marxa d'un pla de recuperació integral de les comarques de l'Alt Palància -afectada pels incendis del passat estiu- i l'Alt Millars. “Aquest pla incorporarà mesures dirigides, tant a reduir els efectes de la despoblació, com a incentivar l'activitat agrícola, millorar el turisme i la gestió del nostre territori”.

En aquesta línia, la consellera ha posat en valor “la gran importància que per a aquests municipis suposa cuidar l'entorn natural”. 

L'incendi de Villanueva de Viver ha afectat un total de 4.723 hectàrees, de les quals 3.600 hectàrees són de superfície forestal i la resta, 269, es corresponen a terreny no forestal. 

Coordinació d'efectius en la restitució de serveis

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (*AVSRE) és l'organisme responsable de coordinar totes les actuacions dels diferents departaments del Consell i amb altres administracions públiques per a aconseguir la volta a la normalitat de totes les zones que s'han vist afectades per l'incendi forestal. 

Gabriela Bravo ha recordat que durant l'emergència s'ha treballat amb els diferents departaments de l'Administració per a la restitució dels serveis essencials. “S'ha gestionat la recuperació del subministrament d'aigua, la seua anàlisi de potabilitat, el subministrament elèctric i telefonia. A més, per a la volta als municipis afectats, també s'ha atés prèviament la neteja de carreteres o les particularitats sanitàries dels diferents veïns i veïnes que van haver d'abandonar els seus municipis davant l'avanç de l'incendi”, ha conclòs.

Te puede interesar

WhatsApp Image 2023-05-09 at 12.32.46

El sector turístic rebrà una inversió significativa de més de 41,5 milions d'euros dels fons Next Generation EU.

Redacció
General 10/05/2023

La ratificació del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destí de la Comunitat Valenciana per part de la Comissió Sectorial de Turisme és una notícia destacada. En quant a la distribució dels fons Next Generation EU per províncies, Alacant rebrà una inversió de 16,5 milions d'euros, que serà destinada a la implementació de set Plans de Sostenibilitat Turística en Destí.

rp_turisme

El departament de Turisme està organitzant una celebració especial per al Sant Joan mariner, que inclourà una Fira de Productes Gastronòmics.

Redacció
General 25/05/2023

Per a la jornada del 24 de juny, en el marc de la celebració del Sant Joan mariner, està programat un passeig en barca en dos torns, un al matí i un altre a la tarda. A més, al passeig de Manuel Azaña es muntarà una Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat, on es podrà gaudir i degustar dels sabors locals i dels productes de la zona.

Lo más visto

Newsletter