Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Consell Valencià de l'Emprenedor homologa tres plans d'emprenedoria sobre turisme, polítiques actives d'ocupació i xarxes d'emprenedoria digital

Presentats per Labora, Turisme Comunitat Valenciana i la Direcció General per a l'Avanç de la Societat Digital

General 04/04/2023 Redacció Redacció
230404 Consell Emprenedor 1

El Consell Valencià de l'Emprenedor  ha homologat tres plans i programes en matèria d'emprenedoria sobre turisme, polítiques actives d'ocupació i xarxes d'emprenedoria digital presentats per  Labora,  Turisme Comunitat Valenciana i la Direcció General per a l'Avanç de la Societat Digital.  El Consell Valencià de l'Emprendedor  és el màxim òrgan interdepartamental de coordinació i consulta amb participació social en matèria d'impuls de les polítiques de suport als emprenedors, microempreses i petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana. També està format per representants de les administracions públiques i de les institucions acadèmiques, socials i econòmiques relacionades amb la cultura i el foment de l'emprenedoria en la Comunitat com les Cambres de Comerç, Instituts Tecnològics, associacions empresarials, cooperatives i autònoms.  Els plans proposats són, per part de : Turisme Comunitat Valenciana i  el  Pla d'Emprenedoria Turística, com un model per a incorporar als processos en matèria d'ajudes a l'emprenedoria, amb la finalitat de distingir, accelerar i justificar les ajudes a l'emprenedoria cap a la transformació digital, sostenibilitat i resiliència en l'àmbit de la competitivitat turística. D'altra banda, Labora presenta el Centre Autonòmic d'Orientació, Emprenedoria, Acompanyament i Innovació per a l'Ocupació de la Comunitat Valenciana, incorpora una memòria que defineix les accions en matèria d'emprenedoria que corresponen al desenvolupament de polítiques actives d'ocupació, entorn del denominat Programa Labora. 

Finalment, la Direcció General per a l'Avanç de la Societat Digital, es remet el projecte Retech Tech FabLab, que està centrat en les xarxes d'emprenedoria digital amb l'objectiu principal de donar resposta a les necessitats relacionades amb la promoció de les iniciatives empresarials vinculades a les tecnologies facilitadores essencials de les comunitats autònomes participants, entre les quals es troba la Comunitat Valenciana. Aquest projecte pretén crear una xarxa interconnectada d'actors i estimular la creació de nous mercats, així com de noves empreses basades en la Intel·ligència Artificial i altres tecnologies disruptives, així com fomentar el seu escalat. A més, es considera necessària la utilització de l'aplicació  Colaborem Emprenedoria, a fi que s'incloguen en la mateixa les dades i indicadors que reflectisquen els resultats de les accions i projectes assenyalats en el present document.

Te puede interesar

WhatsApp Image 2023-05-09 at 12.32.46

El sector turístic rebrà una inversió significativa de més de 41,5 milions d'euros dels fons Next Generation EU.

Redacció
General 10/05/2023

La ratificació del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destí de la Comunitat Valenciana per part de la Comissió Sectorial de Turisme és una notícia destacada. En quant a la distribució dels fons Next Generation EU per províncies, Alacant rebrà una inversió de 16,5 milions d'euros, que serà destinada a la implementació de set Plans de Sostenibilitat Turística en Destí.

Lo más visto

Newsletter