Durant el mes de març, la Comunitat Valenciana ha experimentat un descens de 3.089 persones en l'atur. Aquesta disminució és una notícia positiva per a la regió

Especialment, cal assenyalar la disminució de l'atur en l'agricultura i la pesca, amb una reducció del 1,50%, i en el sector dels serveis, amb una disminució del 1,49%

Economía 06 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
GVA - LABORA rojo. png

És destacable que l'atur hagi disminuït en tots els sectors econòmics, amb especial èmfasi en l'agricultura i la pesca (-1,50%) i els serveis (-1,49%). No obstant això, és important assenyalar que s'ha produït un augment en l'atur entre les persones sense ocupació anterior (+3,48%). Aquesta és una qüestió rellevant a tenir en compte i pot requerir mesures específiques per abordar aquest col·lectiu.

Cal destacar també que aquesta millora s'ha produït tant en homes com en dones, amb un descens de l'atur del 0,92% i 0,89% respectivament. A més, s'observa una millora particularment notable a les comarques d'Alacant, amb una disminució de l'atur del 1,29%, especialment en el sector dels serveis (-2,03%), que ha reactivat la contractació durant les vacances de Setmana Santa i Pasqua.

En general, aquestes dades són una indicació positiva de l'estat de l'ocupació a la Comunitat Valenciana i suggereixen una millora gradual del mercat laboral.

Te puede interesar
Lo más visto