Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Les persones majors desallotjades de la residència de Montant per l'incendi a la comarca de l'Alt Millars tornen al centre

Les persones residents van ser evacuades el passat 24 de març davant la proximitat del fum i les flames procedents de l'incendi en la zona

Successos 04/04/2023 Redacció Redacció
ECDIMA20180319_0002_1

Les persones usuàries de la residència de majors en situació de dependència de Montant, que van ser desallotjades a causa de l'incendi a la comarca de l'Alt Millars, han tornat ja al centre residencial i es troben en bones condicions, segons ha informat la directora general de Persones Majors, Mª Ángeles Pérez. La residència de Montant va ser desallotjada la matinada del passat 24 de març davant la proximitat del fum i les flames procedents de l'incendi que es va originar en la localitat de Vilanova de la Reina i que afectava altres poblacions de la comarca. La directora general ha explicat que, una vegada posat en marxa el protocol d'evacuació en cas d'incendi per part de la Direcció General de Persones Majors, les 73 persones usuàries de la residència van ser traslladades a la residència pública de persones majors de Borriana i a altres centres residencials del grup Saba, que gestiona el centre desallotjat per l'incendi. Concretament, ha assenyalat Pérez, 32 persones residents van ser reubicades en la residència de Borriana i la resta en centres de la província de València: 29 persones en la residència de Quartell, 9 en la de Sant Antoni de Benaixeve i altres 9 en el centre residencial de Xirivella. Per a això, des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, al costat de la Guàrdia Civil i l'UME, es va organitzar un ampli dispositiu d'ambulàncies i vehicles adaptats per a traslladar amb la major seguretat possible a les persones residents, 17 de les quals són grans dependents. Mª Ángeles Pérez ha assenyalat que, una vegada controlat el foc i d'acord amb les indicacions de les autoritats competents, les persones majors van tornar dilluns passat a la residència de Montant per a tornar com més prompte millor a la normalitat a unes instal·lacions que no han patit cap mal a causa de l'incendi. 

Te puede interesar

2023-05-09_op_chaak_malaga_01

La Guàrdia Civil ha realitzat una operació contra el suposat ús il·legal d'aigua per al cultiu de subtropicals a la comarca de la Axarquía.

Redacció
Successos 09/05/2023

En l'operació realitzada pel Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (SEPRONA), s'han dut a terme detencions de 26 persones i altres 44 estan sent investigades en relació amb l'ús il·legal d'aigua per al cultiu de subtropicals a la comarca de la Axarquía. Durant la investigació, s'han identificat més de 250 aprofitaments il·legals, incloent pous, sondejos i basses.

Lo más visto

Newsletter