El 'Dia de l'Esport' del 2023 va ser celebrat per més de 300.000 escolars a la Comunitat Valenciana

L'iniciativa del 'Dia de l'Esport' a la Comunitat Valenciana, impulsada per la Conselleria d'Esport i la Fundació Trinidad Alfonso, va celebrar-se per vuitena vegada en més de 1.000 centres educatius

General 04 de abril de 2023 Redacció Redacció
230404_EDUC_FOTO1_DIA_DE_ L'ESPORT 01

La Comunitat de l'Esport ha celebrat amb èxit el 'Dia de l'Esport' amb més de 1.000 centres educatius inscrits i la participació de 300.000 alumnes a la Comunitat Valenciana. Aquesta iniciativa, impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso i la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, té com a objectiu promoure l'activitat física i l'esport entre els joves valencians.

L'acte principal de celebració es va realitzar a la localitat de Llíria, amb la presència de la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, el director de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, i el director General d'Esport, Josep Miquel Moya. Aquesta jornada es va organitzar per permetre que els escolars puguen gaudir d'una jornada d'esport fora de l'horari habitual d'Educació Física i commemorar el Dia Mundial de l'Activitat Física.

Encara que l'acte principal es va realitzar a Llíria, l'objectiu final de la jornada era mobilitzar tot l'alumnat de la Comunitat Valenciana. Cal destacar la gran implicació d'alguns municipis, ja que 17 localitats van organitzar actes multitudinaris per a tots els centres educatius de la zona.

En aquesta vuitena edició, van participar un total de 1.049 centres educatius, amb 312 de la província d'Alacant, 554 de la província de València i 183 de la província de Castelló. A més de participar en les activitats esportives, cada centre va crear un vídeo mostrant les activitats realitzades durant el matí, amb el tema central d'aquesta edició centrat en 'Hàbits saludables'. Els centres tenen l'oportunitat de guanyar material esportiu en diferents concursos basats en les activitats realitzades durant el dia.

La consellera Raquel Tamarit va destacar la importància de promoure hàbits saludables i valors a través de l'esport entre els estudiants, i va elogiar el 'Dia de l'Esport' com una plataforma per a destacar aquesta qüestió.

Per la seva part, Juan Miguel Gómez, de la Fundació Trinidad Alfonso, va expressar la satisfacció pel desenvolupament de la jornada i va remarcar l'èxit creixent d'aquesta iniciativa al llarg dels anys, subratllant la importància d'inculcar hàbits saludables als xiquets i xiquetes des de ben joves perquè els mantinguen en l'edat adulta.

En resum, el 'Dia de l'Esport' ha demostrat ser una jornada exitosa, amb una gran participació d'escoles i alumnes de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de promoure l'activitat física, l'esport i els hàbits saludables entre els joves.

Te puede interesar
Lo más visto