Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Agència Tributària Valenciana ofereix atenció telefònica i presencial per a ajudar a la ciutadania en l'elaboració de la Renda 2022

La ATV instal·larà oficines temporals en 21 municipis de la Comunitat per a oferir assessorament gratuït als contribuents

Economía 11/04/2023 Redacció Redacció
230411_HAC_foto_campanya_renta

Aquest dimarts comença el termini perquè la ciutadania puga presentar la seua declaració de la Renda 2022 a través del servei d'Internet, mentre que a partir del 5 de maig s'inicia el servei d'atenció telefònica i l'1 de juny començarà la tramitació de manera presencial.

Per aquest motiu, la Generalitat reforçarà els seus serveis amb la instal·lació d'oficines temporals en més d'una vintena de municipis de la Comunitat, per a oferir de manera gratuïta la possibilitat d'ajudar als contribuents valencians en l'elaboració i presentació de la seua renda.

Servei telefònic ‘Li cridem’

Per a la campanya de la Renda 2022, la Generalitat, en col·laboració amb la AEAT, prestarà el servei d'atenció telefònica ‘Li Cridem’, que tindrà lloc entre el 5 de maig i el 31 de maig, amb la finalitat d'assistir a la ciutadania en la realització de les declaracions de la renda.

Per a això, es reforçarà l'equip tècnic amb 61 funcionaris interins per al lloc de ‘agents d'assistència IRPF’: 21 a la província d'Alacant, 29 a València i 11 a Castelló.

Així, a partir del 3 de maig es podrà sol·licitar una cita prèvia per a confeccionar i presentar la declaració de manera telefònica. Es podrà demanar per internet, en els números 91 535 73 26 i 901 12 12 24 (servei automàtic les 24 hores), o de dilluns a divendres, de 9h a 19h, en el 91 553 00 71 i 901 22 33 44 (atenció personalitzada). L'endemà passat, el 5 de maig, començarà a prestar-se el servei.

Servei presencial ‘Més prop de tu’

Així mateix, la ATV posarà en marxa de nou el servei d'atenció presencial ‘Més prop de tu’, que oferirà assessorament i la possibilitat de realitzar la declaració des de la seu de la ATV a València (Carrer Gregorio Gea, 14) i des de les seues dues delegacions a Alacant (Carrer Churruca, 15) i a Castelló de la Plana (Plaza Tetuan, 38), al que s'afegiran oficines de la renda que instal·larà la Generalitat en 21 municipis de la Comunitat Valenciana, gràcies a la col·laboració dels ajuntaments que habilitaran locals per a poder prestar aquest servei.

En concret, a la província d'Alacant s'instal·laran oficines temporals a Altea, El Campello, el Pinós, Santa Pola, Torrevieja, Xaló, Xixona i L'Alfàs del Pi. Per part seua, a les tres seus de la AEAT a la província de Castelló (Castelló de la Plana, Vila-real i Vinaròs) se sumaran 7 oficines dependents de la Generalitat a L'Alcora, Benicarló, Montanejos, Morella, Sant Mateu, Segorbe i Vistabella del Maestrat.

Per part seua, a la província de València, a les 13 delegacions existents s'afegiran 7 oficines de la ATV en 6 localitats (Chiva tindrà dues oficines, una en el centre del municipi i una altra a la urbanització de Calicanto). A elles se sumaran les d'Ademuz, Albaida, Ayora, Chelva i La Font de la Figuera.

Aquest servei estarà en funcionament igual que l'estatal a partir de l'1 de juny i fins al 30 de juny, mentre que el servei de cita prèvia, que serà imprescindible per a poder rebre atenció personalitzada, es durà a terme del 25 de maig al 29 de juny.

La cita prèvia podrà concertar-se a través de la web de l'Agència Tributària estatal https://sede.agenciatributaria.gob.es/sede/cita-previa-renta.html, de l'app ‘Agència Tributària’, a través dels telèfons d'atenció personal de cita prèvia 915530071 o 901223344, que estarà disponible de dilluns a divendres de 9h a 19h.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter