El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat les ajudes d'Economia Sostenible destinades a les empreses valencianes que desitgen implementar una jornada laboral de 4 dies

Labora, l'organisme responsable de les polítiques laborals i d'ocupació de la Generalitat Valenciana, té previst oferir ajudes a les empreses que realitzen contractacions indefinides com a resultat d'ajustos derivats de la racionalització voluntària de la jornada laboral per part de persones en situació d'atur

General 11 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
gv_conselleria_economia_cmyk_val-2000x1200

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat les ajudes de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de la Direcció General de Treball, perquè les empreses de la Comunitat Valenciana puguin reduir la seva jornada laboral un 20% o a 32 hores setmanals, sense que els salaris del personal es vegin afectats.

Aquestes subvencions tenen com a objectiu pal·liar l'increment dels costos salarials de les empreses derivats de l'adopció de mesures de racionalització de la jornada laboral.

Per a rebre la subvenció, l'obligació empresarial de reduir la jornada ordinària haurà de afectar com a mínim un percentatge de la plantilla. En el cas d'empreses amb fins a 49 treballadors, el 30% de la plantilla haurà de ser afectat per la reducció horària. Aquest percentatge es redueix al 20% per a empreses amb 50 o més treballadors.

A més, es requereix que la proposta de participació en el programa tinga una distribució equilibrada entre homes i dones, de manera que s'aproxime a la proporció de gènere de la plantilla de treballadors a temps complet. Es permetrà una desviació màxima del 10% respecte a aquesta proporció.

Les empreses hauran de desenvolupar un "Pla de Reducció de la Jornada Laboral i Millora de la Productivitat", que incloga mesures organitzatives o formatives per a optimitzar el temps de treball. Aquest pla haurà de recollir indicadors, com l'evolució de la productivitat laboral a l'empresa, i serà avaluat periòdicament. A més, la reducció horària ha de comptar amb l'acord de la representació legal dels treballadors per a rebre la subvenció.

Pel que fa a l'import de la subvenció, la Conselleria ofereix una quantitat de 5.492,19 euros per cada treballador incorporat al Pla de reducció de la jornada laboral durant el primer any complet d'aplicació del programa. Aquesta quantitat es redueix a 2.746,10 euros en el segon any i a 1.373,05 euros en el tercer. La quantitat màxima total de la subvenció per treballador adscrit al pla és de 9.611,34 euros per a cada empresa beneficiària.

Aquesta és la segona convocatòria d'aquestes ajudes de racionalització del temps de treball que es poden sol·licitar fins al 31 de maig.

Dins del mateix programa de racionalització de la jornada de treball, Labora concedirà ajudes a les empreses que realitzen contractacions indefinides com a resultat d'ajustos derivats de la racionalització voluntària de la jornada laboral per part de persones en situació d'atur. Aquestes ajudes oscil·len entre el 45% i el 95% del Salari Mínim Interprofessional i són dirigides a les empreses que participen en el programa i contracten persones desocupades inscrites en Labora.

Labora té previst realitzar jornades informatives a Alacant, Castelló i València per a les empreses interessades en la jornada laboral de 32 hores. A aquestes jornades, les empreses rebran informació sobre les ajudes, els requisits necessaris i qüestions importants per a implementar aquesta nova jornada laboral.

A més, en col·laboració amb la Universitat de València, es realitzarà una macroenquesta dirigida als treballadors i empresaris per a conèixer l'estat d'aquesta nova realitat laboral a la Comunitat Valenciana. També s'editarà una guia legal per a ajudar les empreses en el coneixement i l'accés a aquesta iniciativa.

Te puede interesar
Lo más visto