Vila Elisa, un espai cultural situat a la Comunitat Valenciana, ha completat la seva agenda de Pasqua amb un cicle de visites guiades a l'exposició sobre el moviment artístic del Pop Art

L'Ajuntament de Benicàssim ha preparat una àmplia programació amb prop d'un centenar d'activitats perquè residents i visitants puguen gaudir d'experiències diverses durant les setmanes finals d'abril

Cultura 11 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
69fb454c-b05f-4b23-8383-55365d1688d4

L'exposició "This is Pop!" que acull Vila Elisa, inaugurada el 10 de març i que estarà oberta fins al 28 de maig, ha començat les seves visites guiades. La sala d'exposicions d'aquest emblemàtic edifici de propietat municipal ha inaugurat la temporada expositiva amb la mostra "This Is Pop, 50 anys d'art pop d'Andy Warhol a OBEY", que en les primeres dues setmanes ha despertat un gran interès per part del públic que l'ha visitat.

Els primers a acostar-s'hi han sigut els estudiants de l'assignatura d'Història de l'Art de l'Escola Permanent d'Adults de Benicàssim. L'oportunitat de veure d'aprop les obres d'alguns dels artistes més importants del segle XX ha estat especialment atractiva per a aquest col·lectiu.

A més, l'àrea de Cultura ha programat un total de cinc visites guiades gratuïtes, amb inscripció prèvia, per completar l'experiència. D'aquesta manera, residents i visitants tenen l'oportunitat d'apropar-se al llenguatge de l'art pop a través d'una exposició amb un alt valor didàctic.

"This is Pop!" està concebuda com una exposició que recorre 50 anys d'Art Pop, des dels seus orígens a Anglaterra amb figures com Richard Hamilton o Eduardo Paolozzi, passant pel pop americà on destaquen noms com Andy Warhol o Roy Lichtenstein, fins a la tendència del pop espanyol amb l'Equip Crònica, Equip Realitat o Eduardo Arroyo, i arribant fins a l'actualitat amb els llenguatges del neopop i l'art urbà. És en aquesta última etapa, a partir dels anys 80 i 90, que trobem artistes en actiu com Jeff Koons, Takashi Murakami, Julian Opie, OBEY, D FACE, Boa Mistura o el misteriós Bansky.

Un dels aspectes més atractius de l'exposició és el seu vincle amb el món de la música. Els visitants trobaran portades d'àlbums des de Miguel Bosé fins a Lady Gaga. A més, la mostra es completa amb un documental sobre l'atelier d'Andy Warhol.

Te puede interesar
Lo más visto