La Diputació de Castelló ha decidit centrar les seves actuacions per al control dels mosquits en diverses àrees de la província

La programació de la direcció tècnica del Pla Provincial inclou accions de tractament terrestre per al control dels mosquits en diferents municipis de la província de Castelló. En concret, del 10 al 16 d'abril es duran a terme aquestes accions en els següents municipis: Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Torreblanca, Alcalà de Xivert, Castelló, Benicàssim, Xilxes, Moncofa i Nules

General 09 de abril de 2023 Redacció Redacció
_DSC1802

La Diputació de Castelló continua amb el desenvolupament del Pla Provincial contra els Mosquits, seguint el full de ruta establert per la direcció tècnica. Durant el període del 10 al 16 d'abril, les actuacions es centraran en el litoral de la zona nord, incloent els municipis de Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Torreblanca i Alcalà de Xivert, així com en les zones habitualment conflictives del litoral del centre i sud, com ara Castelló, Benicàssim, Xilxes, Moncofa i Nules.

Paral·lelament, es continuaran realitzant estudis de situació en les zones urbanes perquè els ajuntaments puguin informar les empreses contractades sobre els punts on cal actuar.

Cal tenir en compte que la Diputació es responsabilitza dels tractaments en les zones de marjal i inundables del medi natural, mentre que els ajuntaments s'ocupen de les àrees urbanes.

Per al 2023, la programació del pla inclou una inversió de 830.000 euros i la realització de 1.170 jornades de treball terrestre en el medi natural, ja que aquest és el mètode més efectiu per a controlar les larves i els mosquits adults.

És important destacar que els tractaments aeris, que només afecten les larves, estan prohibits segons la normativa europea vigent i només poden realitzar-se sota certes condicions i amb l'autorització prèvia de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, especialment en zones inundades de difícil accés per als equips terrestres.

Els responsables del Pla Provincial contra els Mosquits recorden la importància que els ajuntaments realitzen l'adequada neteja i desbrossament de les àrees on s'acumula vegetació per facilitar l'accés dels equips terrestres. A més, apel·len a la col·laboració ciutadana per evitar l'aigua estancada en terrenys, tests, recipients o piscines sense tractament, ja que aquestes són condicions favorables per a la proliferació de mosquits.

Te puede interesar
Lo más visto