Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'IVAJ inclourà tallers de prevenció de conductes autolesives i suïcidis en el seu Programa Jove Oportunitat

Els joves que estan participant en JOOP rebran orientació per a adquirir les competències necessàries enfront d'aquestes situacions

General 11/04/2023 Redacció Redacció
230411_VICE_foto_JOOP_ivaj

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), integrat en la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, posarà en marxa tallers de prevenció de conductes autolesives i suïcidis destinats a joves d'entre 16 i 21 anys de la Comunitat Valenciana que estan participant en el programa Jove Oportunitat (JOOP). 

Per a això, ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, que ha cedit els materials didàctics del programa 'Som Imprescindibles', que està desenvolupant en tots els instituts de Secundària de la Comunitat Valenciana. 

Els participants en el programa Jove Oportunitat són xics i xiques que actualment no estan ni estudiant ni treballant, que han abandó el sistema educatiu de manera primerenca i que, en moltes ocasions, es troben travessant una etapa marcada per la desmotivació i l'apatia.

D'aquesta manera, JOOP, programa cofinançat per la Unió Europea a través del programa Comunitat Valenciana Fons Social Europeu Plus (FSE+) 2021-2027, continua amb el seu esperit innovador i s'adapta a la realitat de la joventut actual, entre la qual el suïcidi és hui dia la principal causa de mort no natural.

Prevenció de suïcidis

Des de l'IVAJ s'aposta "per no donar l'esquena a aquest fenomen" i aborda de ple la gestió emocional i els hàbits saludables de les persones joves. Així, ara a més de la figura del coach que sempre acompanya a cada grup JOOP i els ensenya a tornar a creure en si mateixos, a confiar en ells i a somiar de nou, comptaran també amb el suport de psicòlegs clínics que realitzaran aquests tallers de prevenció de conductes autolítiques i suïcidis.

Per a això, s'emprarà una metodologia participativa, amb activitats interactives com a tertúlies dialògiques, joc de rol i dinàmiques en xicotets grups que afavoreixen l'intercanvi d'idees, proporcionant un espai d'escolta, empatia i coneixement, sense jutjar. D'aquesta manera, a través de guies específiques els professionals de la psicologia clínica, miraran de cara un tema que deixa de ser tabú i els oferiran eines eficaces per a evitar pensaments suïcides i autolesions.

Els tallers, que es realitzaran dins de l'horari matinal de JOOP, faciliten l'assistència i l'accés a informació, recursos i eines psicosocials per a la gestió emocional, demanar ajuda i el suport social, que són claus en la prevenció de les conductes autolesives i els suïcidis.

Te puede interesar

cartel charla

La professora Sacramento Pinazo-Hernandis impartirà una conferència a la Diputació de Castelló sobre la participació de les persones majors en la presa de decisions.

Redacció
General 17/05/2023

La xarrada sobre la participació de les persones majors en la presa de decisions, organitzada per la Plataforma Castelló per la Justícia i contra la Corrupció i l'Associació de Convivència Parc Lledó, tindrà lloc el dimecres 17 de maig a les 19.00 hores en el Saló de Recepcions del Palau Provincial de Castelló.

foto ivaj

L'IVAJ (Institut Valencià de la Joventut) és l'organisme encarregat de gestionar les places en albergs i campaments per a grups juvenils a través del programa Viu l'Estiu.

Redacció
Educació 18/05/2023

Les instal·lacions dels albergs i campaments gestionats per l'IVAJ en el marc del programa Viu l'Estiu ofereixen als grups juvenils serveis de pensió completa, que inclou les tres àpats principals (esmorzar, dinar i sopar). A més, s'inclou l'allotjament en habitacions compartides amb lliteres o altres tipus d'allotjament adequat per a grups.

Lo más visto

Newsletter