L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha anunciat que inclourà tallers de prevenció de conductes autolesives i suïcidis en el seu Programa Jove Oportunitat

Efectivament, en el marc del Programa Jove Oportunitat (JOOP), els joves participants rebran orientació i suport per adquirir les competències necessàries per fer front a situacions relacionades amb conductes autolesives i suïcidis

General 11 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
230411_VICE_foto_JOOP_ivaj

Els tallers de prevenció de conductes autolesives i suïcidis en el programa Jove Oportunitat (JOOP) de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) són una iniciativa important per abordar aquesta problemàtica i proporcionar als joves les habilitats i els recursos necessaris per afrontar aquestes situacions difícils. La col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a utilitzar els materials didàctics del programa 'Som Imprescindibles' mostra l'interès i l'aliança per a treballar conjuntament en la prevenció del suïcidi.

El JOOP s'adreça a joves que es troben en situacions de desmotivació i apatia, oferint-los suport i orientació per a reintegrar-se en l'educació o el mercat laboral. L'afegiment d'aquests tallers de prevenció de conductes autolítiques i suïcidis mostra un compromís amb el benestar emocional i la salut mental dels joves participants.

L'IVAJ reconeix la importància de no ignorar aquest fenomen i aborda obertament la gestió emocional i la promoció d'hàbits saludables. Amb l'ajuda de coaches i psicòlegs clínics, s'utilitza una metodologia participativa que involucra als joves en activitats interactives i espais de diàleg, fomentant la comunicació, l'empatia i l'aprenentatge mutu. Aquests tallers ofereixen eines eficaces per evitar pensaments suïcides i autolesions i promouen la gestió emocional, la cerca d'ajuda i el suport social.

És important que els joves tinguin accés a aquesta informació, recursos i suport psicosocial dins del marc del JOOP, ja que això pot jugar un paper clau en la prevenció de les conductes autolesives i els suïcidis. Amb aquesta iniciativa, s'està treballant en la creació d'un entorn segur i de suport per als joves, on se'ls ofereixen les eines necessàries per a afrontar els desafiaments emocionals i millorar la seva salut mental.

Te puede interesar
Lo más visto