El president de la Diputació de Castelló ha participat en la 'Rompida de la Hora' d'Almassora i l'Alcora

Dos dels actes més destacats de la Setmana Santa a la província de Castelló

General 07 de abril de 2023 Redacció Redacció
2644-1891-max

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, va participar en la 'Rompida de la Hora' d'Almassora i de l'Alcora, dues dels actes més destacats de la Setmana Santa de la província.

A Almassora, va participar al costat de Tambors de Passió i altres autoritats locals, mentre que a l'Alcora va compartir l'acte amb el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, els germans Carnicer, l'alcalde i altres autoritats presents. Aquestes 'Rompida de la Hora' són tradicions religioses importants en aquestes localitats i atrauen la participació de la comunitat i de personalitats destacades.

Dues dels actes més destacats de la Setmana Santa a la província de Castelló són:

Processó del Silenci: Aquest acte solemne es celebra generalment el Divendres Sant i és característic de moltes localitats de la província. Consisteix en una processó nocturna en què els penitents i les confraries recorren els carrers en silenci, acompanyats únicament pel so de les campanes i la música fúnebre. És un acte de gran emotivitat i recolliment.


Desfilades de Moros i Cristians: Encara que no és estrictament un acte de la Setmana Santa, les desfilades de Moros i Cristians són una tradició molt arrelada en moltes localitats de la província de Castelló. Aquestes festes commemoratives tenen lloc durant la Setmana Santa i inclouen desfilades amb vestimenta medieval, música, danses i recreacions de batalles històriques. Són un espectacle visual impressionant que atrau a molts visitants.
És important destacar que hi ha moltes altres processons, actes religiosos i tradicions úniques en diferents localitats de la província durant la Setmana Santa, cadascun amb el seu propi atractiu i significat cultural.

Te puede interesar
Lo más visto