L'Ajuntament d'Onda ha pres una decisió unànime i històrica en aprovar la concessió de la Medalla d'Or de la ciutat a dues figures ben merescudes

L'acte de lliurament de la Medalla d'Or a Dolores Corella i al Club Esportiu Onda tindrà lloc el pròxim 28 d'abril en el Teatre Mònaco. Aquesta cerimònia especial es realitzarà en commemoració del 775 aniversari de la Carta Pobla d'Onda, una data significativa per al municipi

General 12 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
NDP- Pleno Abril

El Ple d'Onda ha aprovat, de forma unànime, l'atorgament de la Medalla d'Or de la ciutat a la destacada científica Dolores Corella Piquer i al prestigiós Club Esportiu Onda. L'acte oficial de lliurament de les medalles tindrà lloc el 28 d'abril al Teatre Mònaco, coincidint amb el 775 aniversari de l'atorgament de la Carta Pobla d'Onda el 1248. L'alcaldessa ha destacat amb orgull aquest reconeixement als valuosos representants de la ciutat.

Dolores Corella és catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública a la Universitat de València, cap del grup d'investigació Biomèdica en la Xarxa sobre l'estudi de la Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició. La seua destacada carrera ha estat dedicada a la integració de la genòmica en la investigació epidemiològica per a la prevenció de malalties cardiometabòliques a través de la dieta personalitzada.

Per altra banda, el Club Esportiu Onda, fundat en 1921, ha experimentat un recorregut esportiu impressionant, aconseguint l'ascens a la categoria de bronze del futbol espanyol (2ªB). Aquest club ha unit a les generacions d'ondenses, inculcant valors com l'esportivitat, el respecte, el joc net, la disciplina, l'esforç, la humilitat, el treball en equip i la companyonia. L'Escola del Club Esportiu Onda compta amb 32 equips en 15 categories, oferint formació i diversió a prop de 500 joves futbolistes.

En paral·lel, s'està preparant un programa d'activitats culturals i lúdiques per a commemorar el 775 aniversari de la Carta Pobla d'Onda. A més, s'està treballant en exposicions, materials didàctics i editorials per a aquesta celebració tan especial. L'Ajuntament ja ha presentat el logotip commemoratiu i està col·laborant amb el Doctor en Història Vicent Garcia Edo per a l'exposició sobre la Carta Pobla.

Te puede interesar
Lo más visto