Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Onda aprova per unanimitat la concessió de la Medalla d'Or a Dolores Corella i al Club Esportiu Onda

L'acte se celebrarà el pròxim 28 d'abril en el Teatre Mònaco amb motiu del 775 aniversari de la Carta Pobla

General 12/04/2023 Redacció Redacció
NDP- Pleno Abril

El Ple d'Onda ha aprovat, per unanimitat de tots els grups polítics, la concessió de la Medalla d'Or de la ciutat a la científica Dolores Corella Piquer i al centenari Club Esportiu Onda. L'acte institucional de lliurament de medalles se celebrarà el 28 d'abril en el Teatre Mònaco, amb motiu de l'efemèride del dia en què el Rei Jaume I va concedir la Carta Pobla a Onda, l'any 1248. “És un orgull atorgar aquest merescut reconeixement als qui porten el nom d'Onda pel cap alt alt”, ha manifestat l'alcaldessa. 

Dolores Corella

La doctora Corella és catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública en la Universitat de València i també cap del grup d'investigació Biomèdica en la Xarxa dedicada a l'estudi de la Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició. 

Va iniciar la seua formació en genòmica en l'Institut d'Investigacions Citològiques de València l'any 1989, dirigit pel professor Santiago Grisolía. Des de llavors va treballar en la matèria fins a aconseguir ser pionera a Espanya en la integració de la genòmica en la investigació epidemiològica tradicional, creant en 1998 la primera Unitat d'Investigació en Epidemiologia​ Genètica i Molecular. Tot això orientat a la prevenció de les malalties cardiometabóliques través de la dieta personalitzada.

És un immens orgull presumir que una de les millors investigadores del món en el camp de la medicina i nutrigenòmica siga ondense. La passió de Dolores pel seu treball es tradueix a ajudar a previndre i tractar malalties de milers i milers de persones. I aqueixa enorme contribució al món i a la ciència naix des d'un xicotet racó del Mediterrani anomenat Onda, per la qual cosa l'honor i admiració que sentim tots els ondenses en parlar de la nostra veïna no pot ser més gran”, ha comentat Ballester. 

Club Esportiu Onda

Per part seua, el Club Esportiu Onda es va fundar en 1921, passant per diverses denominacions i sense sobrepassar les divisions regionals fins a 1950. El Club Esportiu Onda va aconseguir la major fita esportiva de la seua història en aconseguir ascendir i militar en la categoria de bronze del futbol espanyol, la (2ªB), després de quedar campió en el seu liguilla d'ascens.

“El Club Esportiu Onda ha emocionat a generacions de ondenses, que han viscut amb passió cada partit, i ha format a centenars de joves futbolistes en els valors de l'esportivitat, el respecte, el joc net, la disciplina, l'esforç, la humilitat, el treball en equip i la companyonia. Al voltant de 500 xiquets i xiquetes, homes i dones, aprenen i gaudeixen d'aquest esport en els 32 equips de les 15 categories que alberga l'Escola del Club Esportiu Onda”, ha apuntat la primera edil, qui ha afegit que “aquest és el reconeixement a desenes de jugadors, jugadores, tècnics i directiva es converteix en passió cada cap de setmana en l'estadi municipal Enrique Saura. Perquè més que un club, és un sentiment”.

Programa d'activitats

En paral·lel, el Comité Assessor del 775 aniversari de la Carta Pobla ja està treballant en l'organització i supervisió dels actes culturals i lúdics així com de les diferents exposicions i materials didàctics i editorials que està previst dur a terme durant tot l'any vinent. L'Ajuntament ja ha presentat el logo commemoratiu, obra de la ondense Rebeca Brun, i hui dia està ultimant l'exposició sobre la Carta Pobla que comissionarà el Doctor en Història Vicent Garcia Edo. 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter