El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha manifestat el seu compromís amb l'implementació d'una estratègia transversal per a donar suport a la salut mental

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha participat en una jornada sobre joves i salut mental organitzada per Levante-EMV i la Fundació La Caixa. Durant aquesta jornada, s'ha posat èmfasi en la importància de donar visibilitat i abordar adequadament les qüestions relacionades amb la salut mental dels joves

Sanitat 12 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
230411_PRE_Foto3_salud_mental_Levante

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en una jornada sobre joves i salut mental organitzada per Levante-EMV i la Fundació La Caixa. Durant la seva intervenció, Puig ha defensat la necessitat d'una estratègia transversal per abordar les qüestions de salut mental entre els joves i ha subratllat la importància de generar més oportunitats per a aquest col·lectiu.

Puig ha destacat que després de la pandèmia s'ha evidenciat la necessitat de reforçar la salut mental i desestigmatitzar-la. Ha assenyalat que el Pla valencià d'acció per a la salut mental contempla més recursos d'atenció, una major formació del personal sanitari i un augment dels professionals que presten atenció especialitzada.

A més, el president ha subratllat la relació entre el malestar social i el malestar mental, i ha instat a generar més ocupació, estabilitat laboral i facilitats per a l'emancipació dels joves. Considera que això pot contribuir a crear un entorn més favorable per a la vida i a mitigar els efectes de les patologies de la salut mental.

Finalment, Puig ha posat èmfasi en la importància de donar visibilitat als problemes de salut mental i trencar tabús. Ha destacat que accions com la jornada organitzada per Levante-EMV permeten conscienciar la societat i promoure la solidaritat i el suport mutu en aquest àmbit.

Te puede interesar
Lo más visto