Ciutat Feliç celebrarà el Dia Internacional de la Mare Terra amb la seua obra conceptual i col·lectiva 'Romalda'

El pròxim 21 i 22 d'abril, la plaça Huerto Sogueros de Castelló convida a tota la ciutadania a participar en una reflexió col·lectiva mitjançant l'obra 'Romalda', amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Mare Terra

Cultura 12 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
Cartel actividad

Romalda és una obra conceptual i col·lectiva que té lloc a la plaça Huerto Sogueros de Castelló en commemoració del Dia Internacional de la Mare Terra. Aquesta iniciativa està impulsada pel col·lectiu Ciutat Feliç, que des de 2018 treballa de manera cooperativa per imaginar una ciutat feliç i més justa. En els seus anys d'existència, Ciutat Feliç ha crescut considerablement, establint contacte amb més de 250 col·lectius i creant una obra escultòrica formada per prop de 7.000 casetes de fusta amb detalls en trencadís.

Romalda té com a objectiu passar de la reflexió a l'acció. Mentre Ciutat Feliç busca generar una reflexió col·lectiva, Romalda pretén ser el moviment que segueix a aquesta reflexió. Per a això, s'instal·larà una balena de 22,5 metres de longitud, confeccionada amb ossos reals del cap d'un d'aquests cetacis i el cos realitzat amb troncs d'eucaliptus. Aquesta imponent escultura simbolitza la necessitat d'actuar i preservar la natura.

El Projecte Romalda compta amb la participació de 84 entitats, que formaran part d'un programa intens que s'estendrà durant dues jornades. Aquest programa inclou tallers, xarrades, conferències, concerts i visites guiades. Un dels moments destacats serà la xarrada del filòsof Feliciano Mayorga, que establirà paral·lelismes entre Romalda i els valors del seu assaig "La fórmula del bé". A més, el divendres al matí es convidaran centres educatius de tots els nivells per a crear una mirada intergeneracional que reunirà més de 450 persones.

Els organitzadors han creat una eco-construcció a l'interior de la balena per a acollir una persona durant la nit del divendres al dissabte. Aquesta estructura està feta amb canyes de la Marjaleria de Castelló i fusta reutilitzada, amb l'objectiu de promoure la sostenibilitat i l'ús responsable dels recursos.

El Projecte Romalda estableix vincles amb la perspectiva de la Ciutat Educadora i amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, signats el 2015 per erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots. És un projecte creatiu dirigit per l'artista Rafa Gallent, que busca explorar les formes, els colors i les relacions entre les persones en una obra conceptual.

Amb aquesta iniciativa, Romalda i Ciutat Feliç busquen generar una consciència més profunda sobre la protecció del medi ambient i la sostenibilitat, i promoure la participació activa de la comunitat en aquesta tasca.

Te puede interesar
Lo más visto