Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Montán recupera la normalitat després de l'incendi amb l'activitat turística "Montán, mirant cap a les estreles"

Celia Bou, regidor de Turisme: "L'Ajuntament està preparant una completa agenda per a posar en valor els nostres recursos turístics"

Cultura 17/04/2023 Redacció Redacció
MONTAN NOCHE

L'Ajuntament de Montán continua treballant per a convertir tots els seus atractius en recursos turístics que ajuden a augmentar les visites de turistes al poble i millorar les oportunitats dels seus comerços i petites empreses vinculades a l'hostaleria. L'última novetat que ha posat en marxa és "Montán, mirant cap a les estreles", un esdeveniment en el qual els visitants podran veure el cel de Montán, a través del telescopi i acompanyats per professionals d'Estreles en Ruta que els ajudaran a descobrir la Lluna, Mart, Venus i l'immens firmament.

Es tracta d'una activitat que l'equip de Govern liderat per Sergio Fornas ha programat per a la tard-nit del dissabte 22 d'abril. D'aquesta manera, l'Ajuntament treballa per a recuperar la normalitat al poble després de l'incendi que fa unes setmanes va obligar a desallotjar-lo.

Cal tindre en compte que Montán és un enclavament únic, lliure de tota mena de contaminació, ideal per a viure una experiència inoblidable compartint la sensació de tocar les estreles. Prèviament s'oferirà la projecció d'un planetari portàtil.

Celia Bou, regidor de Turisme, ha explicat que "aquest conjunt es projectarà en la vila de Montán, com a primícia a la Comunitat Valenciana, gràcies a l'acord de col·laboració entre l'Ajuntament i l'empresa organitzadora".

La jornada del dissabte es completarà amb tallers organitzats i dirigits per 'Experiències a Castelló' que, amb l'objectiu de promocionar la província de Castelló, ofereix activitats singulars i diverses. Dins d'aquestes activitats podem destacar les artesanes, recuperant oficis antics i també unes altres com l'agroturisme, turisme rural i astre turisme, entre moltes altres activitats.

Cal destacar que totes les activitats estan adaptades a persones amb diversitat funcional i que l'organització destina un percentatge dels beneficis a un projecte de reforestació per a pal·liar els efectes de l'incendi que fa unes setmanes es va iniciar a Vilanova de la Reina i que va afectar a Montán i altres pobles de l'entorn.

Les activitats d'aquesta jornada poden reservar-se en la web https://bajolasestrellasdemontan.experienciasencastellon.es/  en la qual apareix tota la informació de l'esdeveniment detallada.

Celia Bou ha destacat que "l'aposta de l'Ajuntament pel turisme, com a eix vertebrador del desenvolupament sostenible de Montán, és inqüestionable. Aquest treball es coordina i executa des de l'Oficina de Turisme, gràcies a la qual cosa continuem oferint novetats atractives per als turistes cada dia".

Cal recordar les visites guiades per a conéixer el Museu Enològic, el Convent dels pares Servitas, el Castell de Montant o els miradors del Mirallo i Peñagolosa, en el propi nucli urbà. 

D'altra banda, és de destacar el passeig per la història de Montant, com a oportunitat per a conéixer el jaciment de l'Edat de Ferro, que mostra un assentament amb quasi tres mil anys d'antiguitat; gaudint en el trajecte d'anada i volta d'una bellesa paisatgística inigualable.

"Són dues rutes circulars, pensades per a tots els públics, amb una duració aproximada de 90 minuts cadascuna, que es duen a terme a les 12 del migdia la primera i l'altra a les quatre de la vesprada. Això possibilita que els assistents puguen gaudir dels serveis de restauració, bars, forn-fleca, quiosc de tabacs i loteries, carnisseria i farmàcia del poble, tant si pernocten en els allotjaments turístics de Montán com si fan ús de l'àrea d'acte caravanes inaugurada enguany", ha assegurat Celia Bou.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter