Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

CSIF demana a l'Ajuntament de Castelló que dote a la Policia Local d'un servei d'assistència jurídica especialitzada

El sindicat reclama crear algun tipus de protocol per a ampliar amb especialistes externs el servei jurídic municipal, atés que manca d'experts en temes penals que resolguen les possibles citacions o imputacions dels agents

General 17/04/2023 Redacció Redacció
CSIF Ayuntamiento Castellon

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha presentat un escrit per a sol·licitar a l'Ajuntament de Castelló que, tal com marquen la Llei de Coordinació de Policies Locals de la Generalitat Valenciana o el conveni col·lectiu en vigor, establisca algun tipus de protocol per a ampliar els serveis jurídics municipals amb experts que, de manera externa, puguen donar als agents del Cos de la Policia Local un servei d'assistència jurídica especialitzada.

Segons han explicat des de la central sindical, "en encarregar-se de la seguretat pública, en nombroses ocasions tant els agents de la Policia Local com els de Mobilitat Urbana (*AMU) es veuen embolicats en intervencions especialment delicades que moltes vegades acaben com a assumptes penals en els tribunals". "Encara que l'Ajuntament de Castelló disposa d'un servei jurídic, no compta amb especialistes en aquesta mena d'assumptes d'índole penal, la qual cosa fa que en nombroses ocasions els agents hagen de pagar de la seua pròpia butxaca a especialistes per a ser assistits quan es produeixen aquest tipus de casos", han detallat des de CSIF.

Per això, des del sindicat han reclamat a l'Ajuntament de Castelló que, a més establir algun tipus de protocol perquè els funcionaris policials o agents de mobilitat compten amb professionals que puguen exercir els seus possibles defenses, "se'ls permeta comptar també amb un advocat que puga exercir com a acusació participar quan siga necessari".

"Atés que en l'actualitat el gabinet jurídic municipal tracta en el seu major parteix temes administratius i contenciosos relacionats amb l'activitat pròpia de l'administració, resulta necessari comptar -encara que siga de manera externa- amb penalistes especialitzats que puguen intervindre amb majors garanties en aquesta mena de casos", han indicat des de CSIF. 

Així, han recordat que "malgrat que en els últims huit anys per l'Àrea de Seguretat han passat quatre regidors, sis caps de Policia i un coordinador de l'Àrea de Seguretat, cap ha sigut capaç de solucionar aquest problema". "Demanem que es prenguen mesures per a disposar d'assistència jurídica especialitzada o d'un protocol que indique com accedir a ella, ja que encara que aquests anys s'ha arribat a tindre pressupostada una quantitat per a aquest servei, no s'ha definit com disposar d'aqueixos fons, per la qual cosa no s'han pogut utilitzar per a aqueix fi", han assenyalat des del sindicat.

Te puede interesar

CSIF Ayuntamiento Castellón

L'organització sindical ha demanat a la regidora de Recursos Humans que reconsideri les seves declaracions en les quals vinculava l'excés d'hores extraordinàries del funcionariat.

Redacció
Política 03/05/2023

El sindicat CSIF atribueix l'excés d'hores extraordinàries a una "planificació inadequada" i a la falta de cobertura dels llocs de treball necessaris a l'Ajuntament de Castelló. En aquest sentit, el sindicat demana a la regidora de Recursos Humans que es disculpe públicament per les seves declaracions que vinculaven aquest excés d'hores amb un "elevat absentisme".

cartel charla

La professora Sacramento Pinazo-Hernandis impartirà una conferència a la Diputació de Castelló sobre la participació de les persones majors en la presa de decisions.

Redacció
General 17/05/2023

La xarrada sobre la participació de les persones majors en la presa de decisions, organitzada per la Plataforma Castelló per la Justícia i contra la Corrupció i l'Associació de Convivència Parc Lledó, tindrà lloc el dimecres 17 de maig a les 19.00 hores en el Saló de Recepcions del Palau Provincial de Castelló.

Lo más visto

Newsletter