El sindicat CSIF (Central Sindical Independent i de Funcionaris) ha sol·licitat a l'Ajuntament de Castelló que proveeixi a la Policia Local d'un servei d'assistència jurídica especialitzada

El sindicat CSIF demana la creació d'un protocol que permeti ampliar el servei jurídic municipal amb l'assistència d'especialistes externs en temes penals. Aquesta proposta busca donar resposta a les possibles citacions o imputacions dels agents de la Policia Local de Castelló

General 17 de abril de 2023 Redacció Redacció
CSIF Ayuntamiento Castellon

El sindicat CSIF ha presentat una sol·licitud a l'Ajuntament de Castelló per a establir un protocol que permeti ampliar els serveis jurídics municipals i proporcionar als agents de la Policia Local assistència jurídica especialitzada en casos penals. El sindicat argumenta que moltes vegades els agents de la Policia Local es veuen involucrats en situacions delicades que acaben en assumptes penals, i actualment l'Ajuntament no disposa d'especialistes en aquest àmbit.

CSIF destaca la necessitat de comptar amb especialistes externs que puguen assessorar els agents en aquest tipus de casos i defensar-los si cal. També assenyala que l'actual servei jurídic municipal se centra principalment en assumptes administratius i contenciosos relacionats amb l'administració, per la qual cosa és necessari comptar amb penalistes especialitzats per a aquestes situacions específiques.

A més, el sindicat assenyala que en els últims anys hi ha hagut canvis en la gestió de l'Àrea de Seguretat de l'Ajuntament sense que s'haja resolt aquest problema, i insta a prendre mesures per a disposar d'assistència jurídica especialitzada o establir un protocol clar per accedir a aquest servei.

D'aquesta manera, CSIF demana a l'Ajuntament de Castelló que resolgui aquesta qüestió i proveeixi als agents de la Policia Local d'un servei jurídic especialitzat en assumptes penals, amb l'objectiu de garantir la seva defensa adequada en situacions judicials complexes.

Te puede interesar
Lo más visto