Podem-EU Castelló té la intenció de sol·licitar la regulació del preu del lloguer en les zones de Castelló que es consideren tensionades

La confluència (Podem-EU Castelló) destaca la seva presència a l'Ajuntament com a imprescindible per a intervenir en el mercat immobiliari i evitar l'expulsió dels veïns dels seus barris

Economía 18 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
18-04-2023 Marisol Barceló, Silvia Peris, Marisa Saavedra

Podem-Esquerra Unida Castelló s'ha compromès a sol·licitar a través de l'Ajuntament la declaració de zones tensionades als barris de la ciutat que pateixen especulació amb els preus del lloguer. Això permetrà establir un límit de lloguer que no podrà superar el 3% l'any 2024. La coalició considera que aquesta mesura beneficiarà especialment les famílies treballadores i els barris populars.

La candidata a l'alcaldia de Castelló, Marisol Barceló, ha destacat que aquesta és la primera Llei d'Habitatge de la democràcia i que és possible gràcies a la participació d'Unides Podem. Afirmen que és imprescindible tenir presència en els governs del Botànic i a l'Ajuntament per a impulsar les mesures més ambicioses de la Llei d'Habitatge i protegir la majoria social.

La coalició ha subratllat que durant aquest mandat, tant la Conselleria d'Habitatge com la Regidoria d'Habitatge, en mans de Podem-EU, han treballat per ampliar la cobertura de les ajudes al lloguer i lluitar contra els fons voltor. Destaquen que s'han destinat 7 milions d'euros en tres anys i mig a ajudes al lloguer que han beneficiat 2.500 famílies de Castelló.

Podem-EU assenyala que la nova Llei Estatal d'Habitatge és clau perquè les comunitats autònomes i els ajuntaments puguin regular el preu del lloguer i lluitar contra els abusos dels fons voltor. A més, destaquen que la Generalitat, a petició de l'Ajuntament, podrà regular els preus del lloguer en les zones declarades tensionades, segons els índexs establerts pel Ministeri de Foment i l'índex Anha d'Alta Necessitat d'Habitatge de la Generalitat Valenciana.

Podem-EU també fa èmfasi en un major control sobre els grans propietaris i destaca el decret autonòmic contra l'assetjament immobiliari recentment aprovat gràcies a la Conselleria d’Unides Podem.

Te puede interesar
Lo más visto